Dünya

Biden ve Netanyahu arasında gerilim yükseldi, İsrail lideri yanıt verdi: Yanılıyor!

Netanyahu, Gazze'deki çatışmaların dört ila sekiz hafta içinde biteceğini öngördü

11 Mart 2024 07:29

T24 Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine dair "İsrail'e faydadan çok zarar veriyor" sözlerini reddetti. 

Hafta sonu yaptığı açıklamalarda Biden, Netanyahu'nun "yaptıkları hamleler sonucunda yaşanan masum can kayıplarına daha çok dikkat etmesi gerektiğini" ve İsrail Başbakanı'nın duruşunun ülkenin çıkarlarına karşı sonuçlara sebep olduğunu ifade etti. 

Netanyahu, pazar akşamı Politico'da yayımlanan söyleşisinde Biden'a karşılık verdi. Netanyahu, "Eğer Biden, çoğunluğa karşı kendi çıkarlarım için politikalar izlediğimi ve bunun İsrail'in çıkarlarına zarar verdiğini düşünüyorsa, iki konuda da yanılıyor" dedi. 

5 aydır devam eden savaşta Hamas'a karşı İsrail'i destekleyen Biden'ın Netanyahu hakkındaki rahatsızlığı giderek daha da gün yüzüne çıkıyor. Biden, Refah'ın potansiyel işgalinin kendisi için "bir kırmızı çizgi" olduğunu söylese de bu senaryoda bile İsrail'e yardımı kesmeyeceğini vurguladı. 

Netanyahu, söyleşide Gazze'de öldürülen 31 bin 45 insandan 13 bininin "Hamas militanı" olduğunu iddia etti. Netanyahu, bu sayıya nasıl ulaştıklarına dair bilgi vermedi. 

Ayrıca İsrail lideri, çatışmaların 4-8 hafta içinde biteceğini ancak iki atı bulmayacağını söyledi. 

Netanyahu, "Hamas'ı yok ettikten sonra yapmamız gereken tek şey Gaze'nin yönetimini Gazze'ye vermek olacak" dedi.