Gündem

Bilal Erdoğan’ın konfederasyonu Etnospor'un festivali, uçuşlara kapatılan İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başladı

06 Haziran 2024 16:57

Bilal Erdoğan'ın başkanı olduğu Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 4 gün sürecek. Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı açıldıktan sonra hava trafiğinin çakıştığı gerekçesiyle 2019’da tarifeli uçuşlara kapatılmıştı.

6.Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (sol 4), Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) Başkanı Bilal Erdoğan  AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın katıldığı organizasyonun açılış töreninde farklı ülkelerden temsilciler ve protokol üyeleri de yer aldı.

Pandemi döneminde pistine hastane inşa edilen havalimanının millet bahçesine dönüşümü için Nisan 2022’de ihaleye çıkılmış, Mayıs 2022’de de pistte yıkıma başlanmıştı.

İhaleyi, 2 milyar 127 milyon 978 bin liralık teklifin sahibi Yapı&Yapı şirketi almıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iptal için dava açmıştı.

Havalimanında geçtiğimiz yerel seçimler öncesi AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ‘Büyük İstanbul Mitingi’ düzenlenmişti.