Sağlık

Bingöl Devlet Hastanesi'nde radyasyon iddiası: Çalışanlar tiroid nodülüyle karşı karşıya

Personel eksikliği ve artan sağlık sorunlarına rağmen ek eleman taleplerinin karşılanmadığı bildirildi

11 Eylül 2024 08:24

Bingöl Devlet Hastanesi'nin anjiyo biriminde çalışan sağlık emekçilerinin birçoğunda tiroid nodülü tespit edildiği bildirildi. Bu sağlık sorunlarının, personelin radyasyonlu ortamda tavsiye edilenden daha fazla süre geçirmesi sonucu ortaya çıktığı ifade ediliyor. Cumhuriyet'in haberine göre, iddiaları doğrulayan kaynaklar, anjiyo biriminde çalışan en az yedi sağlık çalışanında bu tür nodüllerin bulunduğunu belirtti.

Hastane yetkilileri, radyasyon sızıntısı olup olmadığı konusunda değerlendirmeler yapıldığını, ancak yapılan ilk incelemelerde herhangi bir sızıntıya rastlanmadığını açıkladı.

Sağlık çalışanlarından biri, "Radyasyonun olduğu birimlerde haftalık çalışma süresi norm olarak 35 saattir. Ancak personel eksikliği nedeniyle fazla mesai yapmak zorunda kalıyoruz" dedi. Aynı birimde çalışan başka bir sağlık çalışanı ise, son altı ayda bu sağlık sorunlarının giderek arttığını, ortam ölçümleri yapıldığını ancak radyasyon kaçağı tespit edilmediğini dile getirdi. Personel eksikliği ve artan sağlık sorunlarına rağmen ek eleman taleplerinin karşılanmadığı belirtildi.