Gündem

BirGün: Sait Bey Sitesi davasında, AKP'li Göksu'nun kayınbiraderi bir numaralı sanık serbest bırakıldı

Soruşturma sonrasında hazırlanan iddianamede Halil Yıldız ve diğer sanıklar hakkında 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi

22 Ağustos 2024 08:05

Depremde yıkılan Sait Bey Sitesi davasının bir numaralı sanığı olan Halil Yıldız'ın tahliye edilmesi büyük tartışma yarattı. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, AKP'li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun kayınbiraderi olduğu ortaya çıkan Yıldız, iddialara göre Göksu'nun devreye girmesiyle serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 44 kişinin ölümüne neden olan ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilmiş Sait Bey Sitesi'nin çökmesi üzerine başlatılan soruşturmada, bir dizi usulsüzlük belirlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı bilirkişi raporunda, binanın taşıyıcı sistemini olumsuz etkileyen projede olmayan işlemlerin yapıldığı belirtildi.

Soruşturma sonrasında hazırlanan iddianamede Halil Yıldız ve diğer sanıklar hakkında 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ancak, daha sonra hazırlanan yeni bir bilirkişi raporunda, sadece Müteahhit Hasan Çam'ın asli kusurlu olduğu sonucuna varıldı ve bu durum Yıldız'ın tahliyesine yol açtı.

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 26 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi sorumlularının 22,5 yıl hapsi isteniyor

Tahliye kararının ardından Halil Yıldız'ın akrabalık bağları ve Tevfik Göksu'nun olası etkisi gündeme geldi. Göksu ve aile üyeleri, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, Halil Yıldız'ın avukatlığını yapan eski AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan'ın da bu süreçte yer aldığı iddia edildi.