Çevre

Bir ihale daha Limak İnşaat'a gitti: Artvin Yusufeli Barajı için yeni anlaşma!

Kamuda yapılan tasarruf tartışmaları sürerken, muhalefetin "beşli çete" olarak adlandırdığı büyük şirketlere verilen ihaleler devam ediyor

13 Haziran 2024 08:02

Artvin'de bulunan Yusufeli Barajı'nın relokasyon yollarının yapımı için açılan ihale, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından 169 milyon 700 bin TL'ye kazanıldı. İhale, 10. Bölge Trabzon Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 29 Mart’ta gerçekleştirildi.

Kamuda Tasarruf Tartışmaları Devam Ediyor

Kamuda yapılan tasarruf tartışmaları sürerken, muhalefetin "beşli çete" olarak adlandırdığı büyük şirketlere verilen ihalelerin devam ettiği görülüyor. Bu kapsamda yapılan son ihale, Yusufeli Barajı'nın T14 tüneli için servis yolu yapımını kapsıyor.

Limak'ın Yusufeli Barajı İhaleleri

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün aktardığına göre, Limak Holding, Yusufeli Barajı için birçok ihale kazandı. Şirketin bugüne kadar inşaat alanında aldığı 26 kamu ihalesinin toplam bedeli 12 milyar 176 milyon 866 bin TL olarak kaydedilmiş. Yusufeli Barajı'na dair yapılan ihalelerden bazılarının toplam değeri ise yaklaşık 3.5 milyar TL.

Önceki Yusufeli Barajı İhaleleri:

3 Ağustos 2012: DSİ tarafından düzenlenen "Yusufeli Barajı ve HES İnşaatı" ihalesini 486 milyon 875 bin TL'ye Limak, Cengiz ve Kolin İnşaat ortaklığı kazandı.
9 Mayıs 2013: DSİ'nin düzenlediği ikinci ihale, "Yusufeli Barajı ve HES geçici bağlantı yolları", 31 milyon 712 bin TL'ye Limak İnşaat'a verildi.
30 Mart 2018 ve 9 Nisan 2021'de düzenlenen diğer ihaleler de milyarlık değerlerle Limak İnşaat'a gitti.