Gündem

Birgün yazarı iktidar içindeki ''çatlağı'' değerlendirdi: Cumhur İttifakı dağılacaksa bu teğmenden, imamdan, anayasadan, yargıdan olmayacak

23 Eylül 2024 10:10

BirGün yazarı Yaşar Aydın, AKP ve Cumhur İttifakı içindeki ''çatlağı'' değerlendirerek; ''Cumhur İttifakı dağılacaksa bu teğmenden, imamdan, anayasadan, yargıdan olmayacak. İktidar bloku içinde tartışma var algısı yapay gündem yaratmanın bir başka yolu oldu. Muhalefetin ülkenin gerçek sorunlarının üzerinden atlayıp bu tartışmalara balıklama atlaması ise Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürüyor'' ifadelerini kullandı. 

BirGün yazarı Yaşar Aydın, AKP ve Cumhur İttifakı içindeki farklı seslerin ''çatlak'' oluşturduğuna dair tartışmaları değerlendirdiği bir yazı kaleme aldı. Aydın'ın yazısı şöyle: 

''Tüm bu karmaşa içinde bir gerçek var ki o da Erdoğan'ın merkezinde bulunduğu rejimin ciddi anlamda sarsıldığıdır. İç tartışmalar değil, Türkiye'yi içine soktukları durum ve onu yaratanlara karşı yükselen öfke iktidar blokunu sarsıyor.

Ülkenin yüzde 80'i yaşadığı hayattan memnun değil. Toplumun çok büyük kesimi yakın gelecekte durumunun düzelmeyeceğini düşünüyor. Ve ilk kez bu duruma karşı yaygın ve eylemli şekilde itirazlar oluşmuş durumda. Dünya üzerindeki çok az ülkede aynı zaman diliminde bu ölçekte yaygın ve çeşitlilik gösteren eylemlikler var. Evinin dışına çıkan birinin işçi, köylü, üniversite öğrencisi, öğretmen, çevre aktivisti, kent rantına direnen biriyle karşılaşma olasılığı çok kuvvetli bir ihtimal haline geldi.

İktidar blokunu sarsmaya başlayan ve o cenahı korkutan durum da bu fotoğraf. O yüzden bugün iktidar içinden gelen “farklı” sesler çoğaldı. Esas amaçları dikkat dağıtmak. Muhalefet ve bazı medya organlarına bakınca bunu başardıklarını söylemek mümkün.

Cumhur İttifakı dağılacaksa bu teğmenden, imamdan, anayasadan, yargıdan olmayacak. Aşağıdan gelen büyük ve güçlü müdahaleden olacak. O yüzden muhalefetin yüzünü o yana dönmesinde sonsuz fayda var.''

Yazının tamamını okumak için tıklayın