Ekonomi

Birleşik Kamu-İş: Cumhur İttifakı'nın "seçim jesti"ni işçi cebinden ödedi

06 Haziran 2023 14:36

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, enflasyon verileriyle ilgili, "Bu rakamlara göre zam alacak işçi ve emekçi aslında Cumhur İttifakı’nın ‘seçim jesti’ olan doğal gaz hamlesini cebinden ödemiştir" dedi. 

Yeşildağ, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerini değerlendirdi. Yeşildağ, TÜİK'in enflasyon rakamlarıyla ilgili, “Bu rakamlara göre zam alacak işçi ve emekçi, aslında Cumhur İttifakı'nın ‘seçim jesti' olan doğal gaz hamlesini cebinden ödemiştir. Seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağına dair verilen vaadin peşindeyiz”  ifadesini kullandı.

Yeşildağ, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmasıyla ilgili de, “AKP iktidarında uzun yıllar görev yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugünkü tablonun sorumlularından biridir. Emekçilerin çıkar ve beklentileri Şimşek'in politikalarıyla taban tabana zıttır” değerlendirmesini yaptı.

Yeşildağ, işçileri ve memurları zor günlerin beklediğini kaydetti.

TÜİK, mayıs enflasyonunu doğal gazda "sıfır fiyat yöntemi"nin etkisiyle aylık bazda yüzde 0,04 olarak açıklamış, yıllık tüketici enflasyonu ise yüzde 40'ın altına inmişti.