Eğitim

Boğaziçi Üniversitesi'nde tepki çeken rotasyon

Rektör Naci İnci, yetkinlikleri farklı öğretim görevlilerinin alanlarına müdahale etti

08 Ağustos 2024 09:05

Rektör atamalarıyla dikkati çeken Boğaziçi Üniversitesi’nde tepki çeken bir rotasyon yapıldı. Rektör Naci İnci’den gelen görevlendirme talimatına göre ileri İngilizce birimi öğretim görevlileri ile hazırlık birimindekiler yer değiştirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi’nin 14 Haziran 2024 tarihinde aldığı karara göre Yabancı Diller Yüksek Okulu (YADYO) ileri İngilizce birimi öğretim görevlileri Nilgün Fırat, Gözde Han ve Nazım Çapkın rektörlük tarafından hazırlık birimine alındı. Aynı şekilde Hazırlık Birimi’ndeki öğretim görevlileri de İleri İngilizce Birimi’ne getirildi.

YADYO İleri İngilizce Birimi Öğretim Görevlisi Dr. Nazım Çapkın kendi birimleriyle hazırlık biriminin yetkinliklerinin farklı olduğunu belirterek kararın bilimsel bir dayanağı olmadığını söyledi. Çapkın, konu hakkında “Burada kamu yararı olmadığı açık. Rotasyon sebebiyle deniyor ancak bu neden yapılıyor hiçbir bilgi yok. Keyfi bir görevlendirme. Biz hazırlığa göre farklı iş alım süreçlerinden geçtik” dedi.