Gündem

Kastamonu'daki orman yangını 2. gününde kontrol altına alındı

Bornova'da 7 ev zarar gördü, 2 mahalle boşaltıldı, öğrenciler yurtlara yerleştirildi

İzmir Bornova

04 Temmuz 2024 10:37

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde dün yıldırım düşmesi nedeniyle başlayan orman yangını kontrol altına alındı. İzmir'in Bornova ilçesindeki yangın ise 21 saat sonra kontrol altına alındı. 

İzmir

Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarındaki ormanda, dün saat 13.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Bölgeden yükselen dumanları fark edenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle İzmir-Manisa kara yolu ve Sabuncubeli tüneli tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Alevlerin ulaştığı kırsal Beşyol ile Sarnıç mahalleleri boşaltıldı. Beşyol'da 3, Sarnıç'ta ise 4 ev zarar gördü. Bornova Belediyesi, orman yangınında evleri etkilenen vatandaşları öğrenci yurtlarına yerleştirirken, yaralı kurtarılan hayvanları ise Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde tedaviye aldı. Ulaşıma kapanan İzmir-Manisa kara yolu ve Sabuncubeli Tüneli, saat 18.30 sıralarında tekrar ulaşıma açıldı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, 15 hava aracıyla alevlere müdahale edildiğini, alanın dar olması nedeniyle daha fazla hava unsurunun kullanılamadığını söyledi. Havanın kararmasıyla alevlere hava müdahalesi sonlandırılırken, gece boyunca karadan müdahale devam etti.

İkinci gününde yangına müdahale günün ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Öte yandan, yanan alanlar dron ile havadan görüntülendi. Yangın havadan ve karadan müdahaleyle, saat 11.30 itibarıyla 21 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Kastamonu 

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı Mehmet Çelebi köyünün ormanlık alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Köy sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

Yangına helikopterle havadan da müdahale gerçekleştirildi.

Yangın, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Ekiplerin bölgede soğutma çalışması devam ediyor.

Kastamonu