Dünya

Botoks yaptıran genç kadın felç oldu

26 Mart 2024 10:31

T24 Dış Haberler

ABD'de yaşayan 36 yaşındaki Alicia Hallock, migren tedavisi olarak 5 yıl boyunca botoks enjeksiyonu yaptırdı. 5 yılın sonunda yan etkiler yaşamaya başlayan Hallock hastaneye kaldırıldı. 

Botoks nedeniyle nadir görülen bir komplikasyon yaşayan genç kadın, bu komplikasyon boyun kaslarını felç ettiğini, tükürüğünde boğulmasına ve başını bile kaldıramamasına neden olduğunu söyledi. 

Genç kadın, "Botoks boynumdaki kaslara yayıldı ve birçok soruna yol açtı. Göz kapaklarım sarkıyor, çok fazla baskıya, bulanık görmeye ve baş dönmesine neden oluyor. Boynumdaki kaslar felç olduğu için başımı kaldıramıyorum. Başımı dik tutabilmek için boyunluk takmam gerekiyor. Onsuz da sallanıyorum. En kötüsü de birkaç gün boyunca yudum yudum içtiğim sularda ve hatta kendi tükürüğümde boğuldum. Ciddi yutma güçlüğü çektim" dedi. 

Alicia, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda "sürekli gözetim altında olmak üzere yoğun bakım ünitesine nakledildiğini, akciğerlerinde ve boğazında sıkışan tüm mukusun çıkarılması için boğazına tüpler sokulduğunu" da yazdı. 

Doktorlar, Alicia'nın daha önceki migren tedavilerinde sorun yaratmayan botoksun neden yayıldığından veya neden aniden bu kadar kötü tepki verdiğinden emin olamadıklarını söyledi. 

Hallock, enjeksiyonlardan sonraki üç gün içinde boyun sertliği gibi semptomlar hissetmeye başladığını, bu semptomların sonraki hafta giderek daha da kötüleştiğini ancak hastaneye gitmek için dokuz gün beklediğini ve sonunda yoğun bakım ünitesine kaldırıldığını söyledi. 

18 gün hastanede tedavi gören ve kısmi felç geçiren kadın taburcu edildi, tedavisi evde devam ediyor.