Kültür-Sanat

Brendan Fraser: Hem ünlü hem maaşsız kaldığım olmamıştı

"Hepimiz bir yerden başlamak zorundayız"

09 Ocak 2023 19:56

Hollywood'un sevilen oyuncularından Brendan Fraser, maaşını dört gözle beklediği için Mumya'nın (The Mummy) yeniden başlatılmasına karşı çıkmayacağını söyledi. Fraser, hiç 'aynı anda bu kadar ünlü ve maaşsız' olmadığını söyleyerek espri yaptı.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Darren Aronofsky'nin yönetmenliğini yaptığı drama Balina (The Whale) filminin, oyuncuyu yeniden ön plana taşımasından beri hayranları, Fraser'ın bir gün maceracı Rick O'Connell rolünü yeniden canlandırıp canlandırmayacağını öğrenmeye çalışıyor.

Fraser, 4 Ocak Perşembe günü yayımlanan Deadline röportajında, "Tanrım, bu konuda ilginç bir ayrıntı bilmiyorum ama bir süredir açık uçlu bir soru oldu bu. Buna karşı değilim. İş istemeyecek bir oyuncu tanımıyorum. Mesleki hayatımda hiç aynı anda bu kadar ünlü ve maaşsız olduğumu sanmıyorum, bu yüzden ben varım. Hepimiz bir yerden başlamak zorundayız" dedi.

Fraser, 1999'dan 2008'e kadar Mumya üçlemesinde O'Connell'ı canlandırmıştı. Seri, 2017'de başrolde Tom Cruise'la yeniden başlatılmıştı. Yakın zamanda verdiği bir röportajda Fraser, Cruise'un yer aldığı yeniden başlatmanın "fazlasıyla doğrudan bir korku" olduğunu söylemişti. Fraser, "Bizim Mumya'mızda kullandığımız malzeme eğlenceydi ki bunu bu filmde görmedim. Bu versiyonda eksik olan şey buydu. Fazlasıyla doğrudan bir korku filmiydi. Mumya heyecan verici bir yolculuk olmalı; dehşet verici ve korkutucu değil" demişti. 

Balina'da Fraser, çok geç olmadan ergenlik çağındaki kızıyla yeniden bağ kurmak için umutsuzca çabalayan 267 kilo bir İngilizce öğretmenini canlandırıyor. Daha önce Hollywood Yabancı Basın Birliği'nin eski başkanını kendisine saldırmakla suçlayan ünlü oyuncu, halihazırda Altın Küre'ye aday gösterilmesine rağmen törene katılmayacak.