Dünya

Britanya'da çevreciler Trump'ın dikkatini iklim değişikliğine çekmek için indiği havalimanının yakınlarındaki çimleri "penis" şeklinde kesti

03 Haziran 2019 14:54

T24 Dış haberler

İnternet üzerinden çevre yanlısı ürünlerin ticareti için bir platform olan Born Eco, ABD Başkanı Donald Trump'ın Britanya ziyareti öncesinde iklim değişikliğine dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı. Born Eco çalışanları çimleri penis şeklinde kesip altına Trump yazdıktan sonra devamında iklim değişikliğine dikkat çeken bir mesaja yer verdi.

Trump, başkanlığını açıkladığı ilk günlerden bu yana iklim değişikliğinin yalan olduğunu savunuyor. Trump'ın hükümeti geçen yıllarda ABD'yi Paris iklim anlaşmasından geri çekme kararı almıştı. 

Born Eco çalışanları Trump'ın bu duruşuna tepki göstermek ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için ABD başkanlık uçağı Air Force One'ın ineceği Londra Stansted Havalimanı yakınlarındaki çimleri farklı mesajlar oluşturcak şekilde kesti. Born Eco çalışanlarının çimleri bir penise benzeyecek şekilde kesip altına "Hey Trump", biraz daha ileride ise bir kutup ayısı çizip, "İklim değişikliği gerçektir" yazdığı görülüyor.

Trump'ın Britanya ziyaretinden önce birçok kişi Başbakan Theresa May'den ABD Başkanı ile iklim değişikliği hakkındaki duruşu üzerine konuşmasını talep etmişti. 250 akademisyen de "ABD'nin iklim değişikliği konusundaki duruşunun insanların hayatını tehlikeye attığını" belirten bir mektuba imza atmıştı.