Dünya

Britanya'nın Meksika Büyükelçisi, elçilik çalışanına silah çekti; görevden alındı

Silahın, nisan ayındaki olaydan kısa bir süre sonra görevden alınan diplomata eşlik eden güvenlik görevlisine ait olduğu tahmin ediliyor

01 Haziran 2024 09:24

T24 Dış Haberler

Britanya'nın Meksika Büyükelçisi Jon Benjamin'in yerel bir elçilik çalışanına silah doğrulttuğu ve bu nedenle görevden alındığı ortaya çıktı. Benjamin'in daha önce Türkiye'de de görev yaptığı öğrenildi. 

Financial Times'ın haberine göre; Jon Benjamin, güçlü organize suç gruplarının bulunduğu Durango ve Sinaloa eyaletlerine resmî bir ziyarette bulunduğu sırada, beş saniyelik görüntüde rahatsız edici bir şekilde el kol hareketleri yapan bir meslektaşına silahın nişangahından baktı.

Silahın, nisan ayındaki olaydan kısa bir süre sonra görevden alınan diplomata eşlik eden güvenlik görevlisine ait olduğu tahmin ediliyor.

Video, X'te anonim bir hesap tarafından yayımlandı ve "Meksika'da uyuşturucu satıcıları tarafından her gün işlenen cinayetler bağlamında, şaka yapmaya cesaret ediyor" notuyla paylaşıldı. 

Meksika'da son altı yıldır yılda 30 binden fazla cinayet işleniyor. Bu, Latin Amerika'daki en yüksek cinayet oranlarından biri.

61 yaşındaki Benjamin, Britanya hükümetinin web sitesinde artık büyükelçi olarak listelenmiyor.

Benjamin, yaklaşık kırk yıllık kariyeri boyunca daha önce Şili, Türkiye, Gana, Endonezya ve ABD'de görev yapmış ve 2021 yılında Britanya'nın Meksika Büyükelçisi olmuştu.