Gündem

Bursa ve İstanbul'da "KUYU" operasyonları: Organize suç örgütü çökertildi, 12 şüpheli yakalandı

Örgüt üyelerinin sözde mahkemeler kurarak alacak verecek meselelerine müdahale ettiği ve zorla mülk ele geçirdiği tespit edildi

16 Ağustos 2024 08:39

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bildirdiğine göre, Bursa merkezli yürütülen ve İstanbul'u da kapsayan "KUYU-18" operasyonlarında, Sadettin Pahsa liderliğindeki organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda, örgüt lideri dahil olmak üzere 12 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nün titiz çalışmaları sonucu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında suç örgütünün; haraç, tehdit, iş yerlerine saldırı, haksız menfaat sağlama ve yağma gibi faaliyetlerde bulunduğu belirlendi. Örgüt üyelerinin sözde mahkemeler kurarak alacak verecek meselelerine müdahale ettiği ve zorla mülk ele geçirdiği tespit edildi.

Operasyonda, 12 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet ruhsatsız tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildi. İçişleri Bakanı, yaptığı açıklamada, "Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız," ifadelerini kullandı. Bakan, suçla mücadelede kararlılık mesajını vurgulayarak, vatandaşların huzur ve güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu belirtti.