Gündem

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden yeni müfredatın iptali için dava

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, yaptığı duyuru ile yürütmenin durdurulması ve iptali istemli dava açtığını açıkladı

31 Mayıs 2024 13:05

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” isimli yeni müfredatın yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen müfredat değişikliği tepki çekmeye devam ediyor. ÇYDD, bakanlık tarafından geçen günlerde onaylanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adlı müfredat değişikliğine karşı Danıştay’da dava açtı. ÇYDD’den konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

“Millî Eğitim Bakanlığı’nın ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ adlı eğitim müfredatı hedeflediğimiz çağdaş ve laik eğitim anlayışını tehdit etmektedir. Eğitimde geri adım atılmasına, geleceğimizin tehdit edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu nedenle, ÇYDD olarak dernek tüzel kişiliği adına, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş, laik ve bilimsel eğitim hakkının savunulması için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı eğitim müfredatı değişikliğinin yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemli olarak Danıştay’da dava açtık.

Eğitim sistemimizde geri dönülemez zararların önüne geçmek için açtığımız bu dava, sadece hukuki bir mücadele değil; aynı zamanda Türkiye’nin aydınlık geleceği için bir direniştir. Çocuklarımızın çağdaş, bilimsel ve laik bir eğitim alması en temel haklarıdır. Bizler de bu hakkın korunması için mücadele etmekten geri durmayacağız.

Dava süreci ile ilgili gelişmeleri şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Eğitim hakkının savunulması ve korunması için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için, bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olacağız.”