Gündem

Çakarlı lüks araç videosuyla gündem olmuştu: İYİ Partili vekil hakkında piyasa dolandırıcılığı tedbirleri kapsamında 6 ay işlem yasağı getirilmiş

“Çakarlı araçla uyuşturucu partisi yapılsa sorun yok. Çakarlı araçla gariban Anadolu çocukları gezerse sorun var” demişti

19 Ağustos 2024 12:43

Çakarlı lüks araçla çektiği videolarla gündeme gelen ve tepkilere “Çakarlı araçla uyuşturucu partisi yapılsa sorun yok. Çakarlı araçla gariban Anadolu çocukları gezerse sorun var” cevabını veren İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban hakkında, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından piyasa dolandırıcılığı tedbirleri kapsamında 6 ay süreyle işlem yasağı getirildiği ortaya çıktı.

Çakarlı lüks araçla videosu gündem olmuştu

İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, çakarlı lüks araçla çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı, tepkilerin ardından ise sildi. Yaptığı paylaşım hakkında açıklama yapan Gürban, çakarlı araçlarla çocukları gezdirdiğini iddia ederek; "Çakarlı araçla uyuşturucu partisi yapılsa sorun yok Çakarlı araçla gariban Anadolu çocukları gezerse sorun var" dedi. 

“Çakarlı araçla gariban Anadolu çocukları gezerse sorun var” demişti

Gürban, çakarlı araçla çocukları gezdirdiğini öne sürerek şu paylaşımı yaptı:

"Çakarlı araçla terörist taşınsa sorun yok. Çakarlı araçla başka parti çocukları gezse sorun yok. Çakarlı araçla uyuşturucu partisi yapılsa sorun yok. Çakarlı araçla gariban Anadolu çocukları gezerse sorun var kuduruyorlar. Kudurun o zaman ! Daha çok kuduracaksınız, bu memleket gariban Anadolu çocuklarının... Bu garibanların çocukları ben var oldukça; eğlenceye de gidecek, en güzel yemekleri de yiyecek, en güzel elbiseleri de giyecek, sinemaya da gidecek, en güzel okullara da gidecek Çatlayın patlayın sizi burjuvalar sizi!"

İyi Parti Milletvekili Gürban’ın da aralarında olduğu 3 kişi hakkında, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Demisaş Döküm Emaye Mamülleri Sanayi A.Ş. (DMSAS) pay piyasasında 19 Ekim 2021 ile 09 Kasım 2021 tarihleri arasında meydana gelen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak yapılan incelemeler sonucunda bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı fiilinin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildiği ortaya çıktı.

Mehmet Mustafa Gürban kimdir?

Mehmet Mustafa Gürban 1979 senesinde Gaziantep'te dünyaya geldi. İlköğrenimini ve ortaöğrenimini Gaziantep'te tamamladı. Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi'nden ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite eğitimi için gittiği İstanbul'da borsa yatırımcılığına başladı. Borsa uzmanı olarak tanındı.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde ekonomi alanında yüksek lisansını tamamladı.

2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'den Gaziantep 1. sıradan milletvekili adayı oldu. 28. dönem TBMM'ye milletvekili olarak girdi, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda görev yaptı.