Gündem

Çalışma Bakanı Işıkhan'ın arkadaşının "aşçı" damadı, Almanya'ya ateşe atandı iddiası

Kayınpederinin şirketinde aşçı olan Gül, Almanca bilmiyor ama 7200 euro maaş alacak

Batuhan Gül'ün (üstte), kayınpederi Hüseyin Arabasüren'in şirketinde "aşçı" ve "büro elemanı" olarak çalıştığı iddia edildi.

07 Ekim 2024 08:24

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın üniversiteden arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Batuhan Gül, Çalışma Ataşesi olarak tayin edildi. 

Damat Batuhan Gül’ün ataması 6 Eylül 2024 tarihli kararname ile yapıldı. İzmir’de kayınpederi Arabasüren’in şirketinde "aşçı" ve "büro elemanı" olarak çalışan Gül, açıktan atama ile Çalışma Ataşesi oldu.

Birinci derecenin birinci kademesi ile ataması yapılan Gül, en yüksek maaşı alacak. Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı Düsseldorf bölgesinde çalışacak.

TIKLAYIN | Babası, Semih Çelik'i ve olay günü yaşananları anlattı: "Ayşenur burada, sakın eve gelme"

TIKLAYIN | AKP 81 ili gezip rapor hazırladı, Erdoğan'a sundu: İşte vatandaşın en temel iki problemi

TIKLAYIN | Fatih'te Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner'e arkadaşından duygusal veda

TIKLAYIN | Devlet Hastanesi'nde ortopedi servisine girip cinayet işledi!

85 kişinin ataması bekletiliyor 

Sözcü gazetesinin haberine göre; Hüseyin Arabasüren’in kızı Pelin Arabasüren’le evli olan Batuhan Gül’ün ataması Bakanlık’ta büyük tepki gördü.

Çünkü ilk kez Almanca bilmeyen bir kişi Çalışma Ataşesi olarak bu ülkeye gönderildi. Bakanlık’ta yetişmiş ve yurtdışında görev yapmış 85 uzman bulunuyor. Ama bu kişilerin ataması ‘tasarruf tedbirleri’ nedeniyle bekletiliyor.

CHP'li Taşçıer'den önerge

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer konuyu TBMM’ye taşıdı, verdiği önergede Işıkhan’a şunları sordu:

"Gül’ün atanma sürecinde hangi kriterler ve değerlendirmeler dikkate alınmıştır? Gül’ün Almanca bilmediği ve devlet memuru olmadığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa, bu göreve neden ve nasıl uygun görülmüştür?

Akrabalık ilişkilerinin ve yakın kişisel bağların bürokratik atamalarda etkili olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu atamanın, söz konusu kişinin (Hüseyin Arabasüren) sizinle olan kişisel bağları göz önüne alındığında, etik ve liyakat standartları açısından nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz?
"