Gündem

Can Ataklı: Erdoğan CHP'ye 4 bakanlık teklif edecek

28 Mayıs 2024 10:01

Gazeteci Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e 4 bakanlık teklif edeceğini öne sürdü. CHP'den önemli isimlerle konuştuğunu söyleyen Ataklı, "Erdoğan'ın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı dışında vermeyeceği bakanlık yok" ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel'in görüşmesiyle başlayan "siyasette normalleşme ve yumuşama" tartışmaları devam ediyor. İki liderin Kurban Bayramı'nda yeniden bir araya geleceği konuşulurken, gazeteci Can Ataklı, çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı. 

Ataklı, Erdoğan'ın CHP'yi de MHP gibi iktidara ortak etmeyi planladığını ve bu kapsamda CHP'ye 4 bakanlık vereceğini öne sürdü. 

Can Ataklı, kişisel YouTube yayınında şunları söyledi:

"Bazı önemli CHP’lilerle konuştum. Erdoğan’ın şuna zorladığını söylediler, hatta alttan teklif Özgür Özel’e… 'Sizler de taşın altına elinizi koyun, bazı bakanlıkları alın'. Erdoğan artık bitirmiş işi. Erdoğan dönem sonunu planlıyor. Gidecek. 'Başına ve yakınlarına bir şey gelecek mi' diye endişeleri var. Bundan kurtulmak için CHP’yi bir şekilde iktidara ortak etme planı var. Tabii karşılığı var mı?

CHP kamuoyunda bir karşılığı yok ama yönetim kademesine girdiği zaman var. Aynı MHP gibi… CHP’yi bir şekilde iktidara entegre etmek... Fazla dikkat çekmeyen ama CHP’li olduğu bilinen üç ya da dört ismi hükümete almak. Bana bunu anlatan, AKP’den gelen sinyali anlatan CHP’li diyor ki; 'Erdoğan bu işi bırakmış zaten.'

Bir iki bakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ama onun dışında vermeyeceği bakanlık yok. 'Ne olacak' diyor 'Turizm verse, Sağlığı verse, Sporu verse hatta İçişleri’ni verse…' Hatta verir; 'al sen uğraş' der. Şimdi böyle bir hava var. Ben Özgür Özel’in böyle bir şeye yatacağını tahmin etmiyorum ama CHP’nin içinden 'bak belediyeleri de aldık, çalışması için kaynağa da ihtiyaç var. Sadece yerel yönetimle olmaz, merkezi yönetime de ihtiyaç var' diyenler olabilir. Anladığım kadarıyla var, bunu tahrik edenler var."