Gündem

Can Atalay, cezaevinden çağrı yaptı: Hataylı hemşerilerimin yanında olamamanın büyük üzüntüsünü yaşıyorum; Hatay’dan elinizi çekin!

31 Temmuz 2023 14:20

Gezi davasından tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, Hatay’da imara açılan zeytinlik alanlarıyla ilgili, "Sebep olduğunuz yıkımdan daha fazlasını yapmayın Hatay'dan elinizi çekin" dedi. 

Atalay, bugün, avukatları aracılığıyla Twitter hesabından Hatay’da zeytinlik alanların imara açılmasına ilişkin açıklama yaptı. Atalay, şunları kaydetti:

“Hatay hala depremin yıkıcı sonuçlarını en sert şekilde yaşıyor. Bu süreçte Hataylı hemşerilerimin yanında olamamanın büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Hatay bugün depremin sonuçları ile mücadele ederken bir yandan da imar aflarının mimarı bakanın uygulamalarıyla varlıklarının yağmalanmaması için mücadele ediyor.

Hatay'daki zeytinlik alanlar, torba yasaya koyduğunuz maddelerle yok edilemez. Anayasanın koruduğu bu alanlar Hatay'ın doğal varlığıdır, geçim kaynağıdır. Sebep olduğunu yıkımdan daha fazlasını yapmayın Hatay'dan elinizi çekin. Kolluk Hataylılara şiddete son versin.”

TIKLAYIN | Antakya'da köylülerin zeytinlik ve tarım arazilerine jandarma eşliğinde iş makineleri girdi