Çevre

İki köy tahliye edilmişti: Çanakkale'deki orman yangını 5 saat sonra kontrol altına alındı

Alevlerin tehdit ettiği Ezine'ye bağlı Kiremitoba köyünün ardından Aladağ köyü de tahliye edildi

20 Haziran 2024 19:04

Güncelleme: 21 Haziran 2024 02:16

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde çöplük alanda çıkan ve ormana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

İlçeye bağlı Aladağ köyü yakınındaki çöplük alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanın fark edilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce olay yerine ekipler sevk edildi.

Ekipler, rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan alevlere havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Tahliye edilen mahallede bazı binalar yandı

Yangın nedeniyle Aladağ köyü Kiremitoba Mahallesi tedbiren tahliye edildi. Mahalledeki 3 katlı bir ev, ahır ve yem deposu yanarak kullanılamaz hale geldi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da bölgeye gelerek söndürme çalışmasına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Havanın kararmasının ardından yangının ilerlemesini durduran ekipler, yoğun çabalar sonucu alevleri kontrol altına aldı. (AA)

 

 

İzmir

Bergama ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Bergama'nın Ilgındere Mahallesi'nde saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale etti. Söndürme çalışmaları 4 uçak, 4 helikopter, 27 arazöz,8 su ikmal ve 6 dozer ile müdahalesi devam ediyor.

Elazığ

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyü Kışlacık mezrasındaki ormanda saat 11.00 sıralarında ormanlardan çıkan ormanlar, ekiplerin yaklaşık 7 saat süren müdahalesiyle kontrol altında tutuldu. Ekiplerin alanda soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkışının nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Elazığ Valiliği'nden yapılan açıklamada, Maden ilçesinde çıkan orman yangınına 100 personelle müdahale edildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında, "20 Haziran 2024 tarihinde saat 10.15 sıralarında Elazığ Maden ilçesi Gezin Köyü Kışlıca Mevkiinde henüz belirlenemeyen sebeple ormanlık arazide başlayan yangın aşırı sıcak ve rüzgarın etkisiyle Tepecik Köyü istikametine doğru ilerlemiştir. Yangına; Diyarbakır ilinden 1 yangın söndürme uçağı, Elazığ Orman İşletme Müdürlüğüne ait 5 arazöz, 1 su tankeri, 4 ilk müdahale aracı, 1 greyder, 1 dozer ve itfaiyeler ile yaklaşık 100 personel tarafından müdahale edilmiştir. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir." denildi. (DHA)

Bursa

Büyükorhan ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına 4 helikopter ve 2 uçak ile müdahale ediliyor. Yangın, saat 16.00 sıralarında Büyükorhan ilçesine bağlı Bademlik Mahallesi ile Demirler Mahallesi arasındaki ormanda çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken, bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına ekiplerin karadan müdahalesi devam ederken, söndürme çalışmalarına 4 helikopter ve 2 uçak da havadan destek veriyor.

Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan, DHA muhabirine telefonda açıklamalarda bulunarak, "Tedbir amacı ile Çökene köyünde 3 ev ve 1 maden ocağı boşaltıldı. Ekiplerimiz yangına müdahale ediyor" dedi.

Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Bademlik Mahallesi ile Demirler Mahallesi arasındaki ormanda çıkan yangın, karadan ve havadan müdahale ile 4 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. (DHA)