Gündem

ÇEDES kapsamında camide çuval ve halat çekme yarışı, palyaçolu kültür şenliği

09 Haziran 2024 07:19

Eğitim-öğretim yılının sonu nedeniyle düzenlenen bazı etkinlikler, ÇEDES kapsamında bazı camilerde palyaço gösterileri, bovling ve halat çekme yarışları ile yapıldı.

Yakın bir süre önce mezuniyet günü etkinlikleriyle ilgili bir genelge yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul dışındaki mekânlarda mezuniyet aktivitelerinin gerçekleştirilmeyeceğini duyurmuştu; etkinlikleri il ya da ilçe millî eğitim müdürlüklerinden onaya tabi tutmuştu.

ÇEDES Projesi kapsamında bazı yıl sonu etkinlikleri camilerde gerçekleştirildi. İl milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde il müftülükleri ile gençlik ve spor il müdürlükleri iş birliğiyle “Kültür Şenliği” adı altında yapılan etkinliklerde palyaço gösterilerinden halat çekme yarışına kadar etkinlikler gerçekleştirildi.

Sözcü’den Tarık Işık imzalı habere göre, Giresun’da Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün de katıldı. Şenliğin başlangıcında Giresun BİLSEM öğretmenleri tarafından kimya ve biyoloji alanları, robotik kodlamayla ilgili çalışmalar sergiledi. Caminin içinde ise palyaço gösterisi yapıldı, çocuklar bowling oynadı ve meddah gösterisi izledi.

Bolu’daki Kalıcı Konutlar Camii’nde ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinden toplam 53 okulun katılımıyla “Kültür Şenliği” düzenlendi. Çuval ve halat çekme yarışının da bulunduğu çeşitli aktiviteler yapıldı. Çiçekçiler Camii’nde gerçekleştirilen Kültür Şenliği’ne beş okuldan yaklaşık yüz öğrenci katıldı.