T24 Podcast

Cem Aydın: NTV’yi kimseyi rahatsız etmeyecek, kimseye dokunmayacak bir hale getirdik

Medya yöneticisi ve gazeteci Cem Aydın’ın konuk olduğu, ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümü yayında

13 Temmuz 2022 10:38

T24 ve Podbee Media ortak yapımı ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümünde Hazal Sipahi’nin konuğu medya yöneticisi ve gazeteci Cem Aydın’dı. 

Gazeteciliğe henüz 19 yaşında ANKA Haber Ajansı’nda başlayan Cem Aydın ile basılı medyadan televizyon haberciliğine geçişini; Kanal D Ana Haber’deki yöneticilik zamanını; Star TV’de çalıştığı süreci; NTV’nin kuruluşunu ve NTV’nin yıllar içerisinde değişen yayın çizgisini; Doğuş Yayın Grubu’nda genel müdürlük yaptığı dönemi; NTV’ye yapılan baskıları; medya, iktidar ve sermaye ilişkisinde durduğu yeri; Gezi Direnişi sonrası Doğuş Grubu’ndan istifasını; #tarih dergisini ve GAİN ile medyaya geri dönüşünü konuştuk. 

Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz ama özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı ‘Yayınlanması Kaydıyla, tüm podcast platformlarında:

Cem Aydın kimdir? 

Aydın, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Gazeteciliğe 1988 yılında ANKA Haber Ajansı’nda başladı.

Hürriyet gazetesinin dış haberler servisinde çalışırken 1993 yılının sonlarında kurulan Kanal D haber merkezine transfer oldu. 1995 yılında Kanal D Ana Haber’in haber müdürlüğü görevini yaptı. Bir süre Star TV’de haber koordinatörü olarak çalıştı. 

1996 yılında kuruluşunda yer aldığı NTV’nin 2000 yılında genel müdürü oldu. 2013 yılındaki istifasına kadar Doğuş Yayın Grubu’nun genel müdürlüğünü yaptı. 

Sosyal medya analiz şirketi Somera’yı kurdu. Gezi Direnişi kapağı nedeniyle yayın hayatına son verilen NTV Tarih dergisinin ekibinin bir araya gelerek çıkardığı #tarih dergisinin imtiyaz sahibiydi. 

2020’nin son günlerinde yayın hayatına başlayan video içerik platformu GAİN’in genel müdürlüğünü üstlenen Cem Aydın, güncel olarak GAİN’e danışmanlık veriyor.