Gündem

Cem Küçük: Havada binlerce dedikodu dolaşıyor, AK Parti kafa karışıklığı yaşıyor!

01 Temmuz 2024 07:15

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiası üzerinden başlayan Kabine değişikliği iddiaları; Meclis’e gelmesi beklenen vergi paketiyle ilgili yurt dışı çıkış harcı artışı iddiasının konuşulması gibi gündemler nedeniyle AKP’yi eleştirdi.

Cem Küçük, “AK Parti yetkilileri bu satırları iyi niyetli eleştiri olarak görsünler” dediği yazısında şunları kaydetti:

“AK Parti’de iletişim dilinde ciddi sorun var. Bakın iki haftadır yeni vergi yasası konuşuluyor. Benim çok desteklediğim bir yasa bu. Önemli bir yasa ama biz neyi konuştuk? Yurt dışı çıkış harcı 1.500 TL mi olacak yoksa 3.000 TL mi?  Hâlbuki yasada o kadar önemli maddeler var ki. Onlar konuşulmadı. Sadece yurt dışı çıkış harcı üzerinde duruldu. Sosyal medyada herkes konuşurken, millet bize bu yasayı sorarken AK Parti çok geç açıklama yaptı. AK Parti sözcüsü Ömer Çelik doğru değil dedi ama Basra çoktan harap olmuştu!..

Sonra bazı bakanların değişeceği gündeme geldi. Tüm kamuoyu bunu duydu. Özellikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın odasını boşalttığı söylendi. Hepimizin bildiği bir bilgi bu. Şu satırları yazarken doğru veya yanlış AK Parti’den tek açıklama yok. Sağlık Bakanı bıraktı ya da bırakmadı diyen yok. Herkes bizlere soruyor. Havada binlerce dedikodu dolaşıyor. Başka bakanların da istifa edeceği ya da affını istediği yazılıp çiziliyor. AK Parti tek bir açıklama ile bunların önüne geçebilir.

İletişim dili çok önemli bir şey. Doğru zamanda ve doğru yerde kullandığınızda çok etkili olur. AK Parti iletişim anlamında asla iyi değil. Genel merkezde aynı isimler göreve devam ediyor. Yedi il başkanı değişti deniyor ama biri hariç hepsi daha önce partide görev yapmış isimler. AK Parti kafa karışıklığı yaşıyor. Umarım çabuk toparlarlar. Yoksa çok geç olabilir...”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.