Gündem

Cemil Tugay siyasi sembol olarak nitelendirdi: Merih Demiral heykeli İzmir’de dikilmeyecek

14 Ağustos 2024 23:32

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, EURO 2024'te yaptığı ‘bozkurt’ işaretiyle gündeme gelen milli futbolcu Merih Demiral’ın İzmir’e heykelinin dikilmesi önergesi, CHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Burada hiçbirimiz bir partinin siyasi sembolü olan bir işareti benimsemek zorunda değiliz" dedi.

Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Türkiye-Avusturya maçında bozkurt işareti yapan ve UEFA tarafından 2 maç ceza verilen Merih Demiral’ın İzmir’de heykelinin dikilmesi önergesi tartışmaya açıldı. Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Kent Konseyi Komisyonu tarafından oy çokluğu ile reddedilen önerge, meclise sunuldu.

Anka Haber ajansının aktardığına göre MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, önergenin Ankara'da oy birliğiyle kabul edildiğini belirterek bozkurt işaretinin Türklere ait bir sembol olduğunu vurguladı ve İzmir'in de bunu yapabileceğini ifade etti. Ayrıca, Altınkeser, Merih Demiral’ın İzmir ile bir illiyet bağının bulunduğunu ve futbol kariyerine İzmir'de başladığını belirtti.

Başkan Cemil Tugay, önergenin reddedilme gerekçelerini açıklayarak, bozkurt işaretinin siyasi bir sembol olduğunu ve bu tür sembollerin belediyecilikle ilişkilendirilemeyeceğini söyledi. Tugay, İzmir ile illiyet bağının yeterli olmadığını ve böyle bir heykelin şehre anlam katmayacağını ifade etti. Ayrıca, MHP'nin önergesinin arka planında siyasi amaçlar olduğunu savundu ve yalan haberlerle toplumu germeye yönelik çabaların karşısında olduklarını belirtti.

Sonuç olarak, Merih Demiral’ın İzmir’e heykelinin dikilmesine ilişkin önerge, CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

 

<