Çevre

İzmir Çeşme’de orman yangınında 4 şüpheli gözaltında; hayatını kaybeden 3 kişinin kimliği tespit edildi

15 Temmuz 2024 13:16

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında alevler, Deliklikoy'a kadar ilerledi. Alevlerin arasında kalan 3 kişi, hayatını kaybetti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, orman yangınıyla ilgili başlatılan soruşturmada 4 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alındı. Yangında hayatını kaybeden 3 kişinin yörede yaşayan Hilmi Coşkunöz (40), Mesut Coşkunöz (38) ve Mine Elmas (35) olduğu belirlendi.

Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi sevk edildi.

Fotoğraf: DHA

İzmir Valisi Elban: Yangın tamamen söndürüldükten sonra üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit ettik

Yangın bölgesine gelen İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede incelemelerde bulunup görevlilerden bilgi aldı. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Vali Elban, şunları söyledi:

"Bugün saat 12.00 civarında Çeşme ilçemiz Alaçatı Ovacık mevkiinde orman yangınımız başlıyor. Bir vatandaşımız bahçede çalışma yaparken otluk alana bir ateş sıçrıyor ve bölgenin çok rüzgarlı olması nedeniyle çok hızlı bir şekilde yayılmaya başlıyor. Çok süratli bir şekilde 4 uçak, 6 helikopter, 30 arazöz, dozer, itfaiye, jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerimizle alanda hızlıca müdahale edildi. Yangın saat 14.30 itibariyle kontrol altına alınıp söndürüldü. Bu sırada yangının tehdit edebileceği yerleşim yeri olarak iki yerleşke vardı. Biri sol tarafımızdaki iki büyük yazlık site. Hızlıca yangının oraya ulaşmaması için tedbir alındı ve tahliye edildi.

Diğer taraftan hemen yanımızda olan bölgede 4 evde 8 vatandaşımız yaşamını sürdürüyor. Hepsi de evlerinden çıkmışlardı zaten. Jandarmamız ve diğer ekiplerimiz 5 vatandaşımızı hızlıca tahliye ettiler ama ekiplerimiz oraya ulaştığında üç vatandaşımız evlerini terk etmiş ve araziye kaçmışlardı. Ekiplerimiz aramasına ve takip etmesine rağmen sahada ne tarafa gittiklerini diğer vatandaşlarımız da bilmedikleri için kendilerine maalesef ulaşılamadı. Yangın tamamen söndürüldükten sonra üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit ettik.”

Yumaklı: Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir’in Çeşme ilçesi Delikli köy mevkiinde çıkan yangından etkilenerek hayatını kaybeden üç vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Orman dışı alanda başlayıp, devamında ormana sirayet eden yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alınmıştır. Bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Bakan Tunç: 4 şüpheli gözaltına alındı

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı yangına dair paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınıyla ilgili Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında yangının çıkmasına neden olduğu değerlendirilen 4 şüpheli gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Rüzgârın etkili olduğu bölgedeki yangın kontrol altına alındı.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı

Bölgede yangının tamamen söndürülmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri yangında hayatını kaybeden vatandaşların cesetlerine ulaştı. Yangında hayatını kaybeden 3 kişinin yörede yaşayan Hilmi Coşkunöz (40), Mesut Coşkunöz (38) ve Mine Elmas (35) olduğu belirlendi. Savcının incelemesinin ardından cesetler adli tıpa gönderildi.

Rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler, tedbir amaçlı tahliye edilmişti. Yangının yaklaştığı arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu da jandarma ekibi tarafından bölgeden çıkarıldı. (AA)