Gündem

Çevre Bakanlığı yetkilileri: İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var

30 Haziran 2024 09:05

İstanbul’da son haftalarda arka arkaya çöken binalar deprem korkusunu daha da artırdı. Haziran ayı başında Küçükçekmece'de 3 katlı bina, geçtiğimiz hafta da Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü.

TIKLAYIN-Bahçelievler'de balkonu çöken 4 katlı bina boşaltıldı

TIKLAYIN-İstanbul Bahçelievler'de aynı gün içinde iki yıkım: Binanın çatısı çöktü

Duvar'ın aktardığına göre; yaşananların İstanbul’da kentsel dönüşümün aciliyetini bir kez daha gösterdiğini anlatan Çevre Bakanlığı yetkilileri, durumun vahametini, "İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var" sözleriyle anlattı.

Ekonomik zorluklara karşın İstanbul’da kentsel dönüşüm süreciyle ilgili orta vadeli bütçeye 500 milyar dolara yakın kaynak konulmasının önemli olduğunu kaydeden yetkililer, "Yarısı Bizden Kampanyası"nın da bu dönüşüm açısından çok büyük bir imkan olduğunu anlatıyor. TOKİ’nin "Yarısı Bizden Kampanyası" kapsamında ödenen kaynağın aktarılması durumunda 150-200 konutluk sitelerin yenilenmesi için de TOKİ’nin çalışmalar yapacağı kaydediliyor.

TIKLAYIN-İBB verileri: İstanbul'da yıkılma riski bulunan bin 556 bina var; olası bir Marmara depreminde 200 bin bina kullanılamaz hâle gelecek