Gündem

Cezaevinde bulunan Uğur Özgen liderliğindeki organize suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı!

11 Mayıs 2024 08:14

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kocaeli merkezli ve 5 ilde düzenlenen "MAHZEN-43" operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, cezaevinde bulunan Uğur Özgen liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik operasyonlarda 27 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, "Ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine ve çetelere, milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız." ifadelerini kullandı. Operasyonun, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirten Yerlikaya, İstanbul, Tekirdağ, Bitlis ve Aksaray'ı da kapsayan operasyonlarda suç örgütü üyelerinin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, rüşvet, yağma ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Operasyon sonucunda 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişeğe el konulduğunu belirten Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizlerle." ifadelerini kullandı.