Politika

CHP'den AKP'ye "nefret suçu ve ırkçılık" yanıtı: Görüşmede bu konu gündeme gelmedi

12 Haziran 2024 08:13

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmede, Erdoğan tarafından "CHP'li belediyelerin nefret suçu ve ırkçılık içeren uygulamaları"nın gündeme getirildiği iddiasını yalanladı. Yücel, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in, "Cumhurbaşkanımız her türlü nefret siyasetine karşı ortak tutum geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiler" açıklamalarının görüşmede konuşulduğunu teyit edemediklerini belirtti.

TIKLAYIN - 18 yıl sonraki tarihi zirvede, Erdoğan'ın Özel'le iade-i ziyaretinin perde arkası

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan ve Özel'in görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, ikilinin görüşmede neler konuştuğunu kamuoyuyla paylaşırken, "Önemli bir konu da, son zamanlarda çeşitli bölgelerde bazı belediye başkanlarının nefret suçu, ırkçılık anlamına gelecek birtakım uygulamalara imza atmaları. Birtakım yaşam tarzlarına dönük olumsuz uygulamalar diyebileceğimiz uygulamaların ortaya çıkmasıdır. Cumhurbaşkanımız her türlü nefret siyasetine karşı ortak tutum geliştirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Hayat tarzları konusunda şimdiye kadar elde edilen kazanımların korunması gerektiğini, bu çerçevedeki yapısal reformların devam edeceğini, ekonomi kazanımları koruma konusunda da reform siyasetini devam edeceğini belirtmişlerdir" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - AKP'den ilk açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel görüşmesinde neler konuşuldu?

Görüşme sonrası toplanan CHP MYK'nın ardından basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Ömer Çelik'in sözlerini yalanladı. Yücel, "Sayın Ömer Çelik açıklamasında bazı belediyelerle ilgili nefret söylemlerinden ve yaşam tarzlarına müdahaleden bahsetti. Ancak genel başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın görüşmesinde böyle bir konunun konuşulduğunu teyit edemiyoruz. Sayın Ömer Çelik bu hususu dilerse görüşmede hazır bulunan Sayın Elitaş'tan teyit edebilir" dedi.

TIKLAYIN - CHP'den kritik görüşme sonrası ilk açıklama: Erdoğan sorunların çözülmesi konusunda ilgili bakanlara talimat verdi