Seçim 2024

Özgür Özel'den İyi Parti tepkisi: 5 yıl önce Balıkesir'i ellerimizle itifak ortağına teslim ettik, onlar da AKP'ye teslim ettiler

"Emekliler, o MHP'li milletvekiline ve AKP'ye 31 Mart'ta Hanya'yı da Konya'yı da gösterecek"

26 Mart 2024 13:11

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Edremit'te belediye başkan adayları ve partililerle halk buluşmasına katıldı. Partisinin büyükşehir adayı Ahmet Akın ve Edremit adayı Mehmet Ertaş için destek isteyen Özel, "5 yıl önce ittifak ortağımız dedi ki Balıkesir olmazsa ittifak olmaz. O dönemde de adayımız Ahmet Akın'a sorduk, üzgün bir biçimde adaylığını geri çekti. Balıkesir'i ellerimizle İYİ Parti'ye teslim ettik, onlar da AKP'ye teslim ettiler" dedi.

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Süleyman Ok, Balıkesir'i AKP'ye teslim etti"

"Yüreğinde millet, bayrak, Atatürk sevgisi olan güzel Edremit'liler hepiniz hoşgeldiniz. 5 yıl önce yaşanan hayal kırıklığının büyük zafere dönüşmesi için, dosta güven ve dost olmayana kaygı vermek için geldik. Hepiniz hoşgeldiniz.

Bundan 5 yıl önce, Allah var Ahmet Akın adayımızdı, ama ittifak ortağı geldi ve Balıkesir olmazsa ittifak olmaz dedi. Biz de Ahmet Akın'a baktık. Üzgün ve gözü yaşlı şekilde vazgeçti. Biz Balıkesir'i Edremit'i ellerimizle İYİ Parti'ye bıraktık. Süleyman Ok da AKP'ye teslim etti.

"Esnaf ve iş insanlarının tehdit edildiği videoya yanıt"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve iktidarın adayı Yücel Yılmaz, iş insanlarını ve esnafı tehdit etmiş. Bu şehir sizden pazartesi günü hesap sorar demiş. Yücel Yılmaz, Balıkesir Kuva-i Milliyecilerin torunlarıdır. Kimseden de korkusu olmaz. Bu millet pazartesi günü değil pazar günü senin alnını karışlayacak.

TIKLAYIN - AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan iş insanları ve esnafa tehdit: Bize destek vermeyenlerle şehrin bir hesabı olacaktır

Asgari ücretliler

AKP ilk geldiğinde 1.5 asgari ücreti hiç ellemeseydi, bugün bir buçuk asgari ücret 26,27 bin liraydı ama bugün en düşük asgari ücreti 10 bin lira. 2002'de en düşük asgari ücret 8 tane çeyrek altın alıyordu. Bugün 2 buçuk çeyrek altın alamıyor 10bin lira. Yani her emeklinin 5 buçuk çeyrek altın zararı var bu işte. Edremit'te bir emekli bir çeyrek altın yitirse aklı çıkar bütün gün onu arar. Şimdi bir emekli değil, her emekli, bir sefer değil, her ay, bir çeyrek altın değil 5 buçuk çeyrek altın kaybediyor.

Emeklilerin durumu

Dahası var, Daha önce birer maaş bayram ikramiyesi yoktu. 2015 7 Haziran seçimlerinde kim söyledi emekli ikramiyesini?. Kemal Kılıçdaroğlu. O gün Kemal Bey dediğinde 'veremezsin' dediler. Sonra 7 Haziran seçimini çoğunluğu Meclis'te kaybettiler 1 Kasım'da 'biz de vereceğiz' dediler. Emekliler sevindi. Ama 3 Ramazan, kurban geçti, 6 bayram sizin ikramiyenizi vermediler hakkınızı yedir. 2018 seçimleri geldiğinde biz hatırlattık ısrar ettik. Bu sefer bin lira ikramiye verdiler. Dedik 'yetmez, asgari ücret, bir maaş vermeniz lazım', 'bin lira yeter' dedi. O gün beğenmediğimiz bin lira 42 lira kilosundan 24 kilo kıyma alıyordu. Bugün 3 bin lira oldu. Alıp kasaba gideceksiniz 6 kilo kıyma alıyor. Sadece emeklinin bayram ikramiyesinden 18 kilo kıymayı eksilttiler. Sofranızdan 18 kilo kıymayı eksilttler. 1 kilo kıyma için insanlar sabah 4'te kuyruğa geçiyor. Emeklinin hakkı olan 18 kilo kıyma kayıp.

Erdoğan'a emekli yanıtı

Erdoğan bugün demiş ki ben vaktiyle sizin için şunu yaptım bunu yaptım. Ne yaptığın ortada. Aramıza başkasını sokmayın. Ben seninle emeklinin arasında değilim. Ben emeklinin arkasındayım, yanındayım. Emekliye acımayana sandıkta acımayacağız. Emeklileri küçük ve hakir görüyorlar. Karıncalar birlikte olursa, peşpeşe yürürse, taşıayamayacağı yük, kazanamayacağı savaş yok. Karıncanın kardeşi var o da CHP'dir.

Çitfçilerin sorunları

19'dan 44'e çıkan mazot fiyatıyla geçmişte bir kilo buğday, 1 kilo mazot alırken, 7 kilo buğdayla bir kilo benzin alınmayan bir noktaya geldik. 1 kilo buğday satıyorsun, bir bardak çay içemiyorsun. Nerede çiftçiye köylüye milletin efendisi diyen anlayış, şimdi karşımızda köylüye 'al ananı da git' diyen anlayış nereden nereye geldik. Suriye'den getirtikleri ne idüğü belirsiz zeytinyağıyla piyasayı bozuyor.

Atanamayan öğretmenler

Erdoğan ilk geldiğinde 80 bin öğretmen atanmamıştı. Dedi ki 'bu nasıl iş, o zaman neden okuttun' ama şu an 1 milyon öğretmen var. Geçen seçimlerde mülakatı kaldırma sözü verdi sözü tutmadığı gibi mülakata devam diyorlar.

Emekli astsubaylar

Burada bir grup emekli astsubay var. Ömürlerini vermişler bu orduya. Kendilerini yürekten alkışlıyoruz. Emekli astsubayların da inanılmaz sorunları var. Emekli astsubayların sorunlarının araştırılması için araştırma önergesi hazırlıyoruz. Meclis açılır açılmaz bunu gümdeme getiriyoruz. Eğer TBMM gündemine almazsa bütün emekli astsubaylarla miting yapıyoruz.

"Hanya'yı da Konya'yı da gösterceksiniz"

Aksaray MHP milletvekili demiş ki emekliler her şeyi devletten beklemesin... Emekliler, o MHP'li milletvekiline ve AKP'ye 31 Mart'ta Hanya'yı da Konya'yı da gösterecek."