Gündem

CHP Genel Merkezi'nde kritik toplantı: Son düzlükte nasıl bir strateji izlenecek?

15 Mart 2024 09:12

Yerel seçimlere iki hafta kala CHP Genel Merkezi’nde kritik bir toplantı yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğinde yapılan toplantıda, seçim kampanyası masaya yatırıldı ve son düzlükte nasıl bir strateji izleneceği konuşuldu.

“Türkiye ittifakı söylemi karşılık buldu”

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP kurmayları toplantıda, “Türkiye İttifakı” söyleminin seçmende olumlu bir karşılık bulduğunu belirterek, “Sahadan gördüğümüz de CHP’nin adayları her partinin seçmeninden oy alabiliyor. Biz yaptığımız hizmetlerle; Ankara, İstanbul gibi belediyecilik örneklerimizle tüm Türkiye’de belediyeleri yönetmeye talibiz” dedi.

“Yavaş, rekor oy alacak, İmamoğlu, seçmeni birleştirecek”

Ellerindeki belediyeleri koruyacaklarını söyleyen kurmaylar, “Bunun yanında ilk günden beri söylediğimiz gibi Balıkesir, Bursa, Manisa, Kırıkkale gibi yerlerde iddialıyız. Malatya’da sürpriz olacağını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Ankara’da Mansur Yavaş için “rekor oy” beklentisi olduğunu söyleyen partililer, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun “seçmenleri sandıkta birleştirecek isim” olacağını söyledi.

“İstanbul’da tüm partilerin seçmenlerinden oy alacağız”

DEM Parti’nin İstanbul’da aday çıkartmasının etkisini ve DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş’ın “Herhangi bir oy kayışı gözlemlemedim” sözlerini değerlendiren kurmaylar, “Diğer partilere nasıl saygı duyuyorsak, DEM Parti’ye de öyle saygı duyuyoruz. Ancak biz sadece DEM seçmeninin değil; AKP, MHP ve diğer tüm partilerin seçmenlerinin de oyunu alabileceğimizi düşünüyoruz. Ekrem başkanın da bu açıdan seçmenleri sandıkta birleştireceğine inanıyoruz. Her parti zaten kendi oyunu alsa, seçim yapmanın bir anlamı olmazdı. CHP’nin adayları her partiden oy alma potansiyeline sahip adaylar” dedi.

“Seçim sistemini test ettik, hazırız”

Sandık güvenliği çalışmalarına ilişkin de bilgi veren kurmaylar, CHP’nin görevli veremediği 7 ildeki sandıklar hariç tüm illerdeki asil ve yedek üyelerin tamamını YSK’ye bildirildiğini söyledi. Ayrıca her sandık için müşahit, okul sorumlusu ve kat sorumlusu ayarlandığını da aktaran kurmaylar, “Seçim sistemini de seçim varmış gibi bu hafta içinde test ettik. Seçim gününe hazırız” bilgisini paylaştı.