Gündem

CHP Grup Başkanvekili Başarır’dan kılıçlı yemini okutan Teğmen Ebru Eroğlu’nu hedef gösteren Yeni Akit Haber Müdürü hakkında suç duyurusu

“Kendisine gazeteci diyen bu şahsın yaptığı eleştiri değildir, tahkirdir”

03 Eylül 2024 13:40

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Kara Harp Okulu’nu birincilikle bitiren Ebru Eroğlu için “Tipe bak! Gözleri resmen felfecir okuyor. 900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu. Peygamber ocağında ne işi var bunun!” diyen Yeni Akit Haber Müdürü Zekeriya Say hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başarır’ın avukatı Uğur Poyraz’ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçede; TCK 301’nci madde gereği Devletin ve Milletin egemenlik alametleri olarak kabul edilen unsurların tahkir ve tezyif edildiğine vurgu yapıldı. Say’ın paylaşımının eleştiri, yorum ve haber verme niteliğini aştığını ve aşağılama kastında bulunması nedeniyle suç kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Suçu TCK 301 kapsamında

CHP’li Başarır yaptığı açıklamada, Zekeriya Say’ın Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu'nun başarılarını küçümsediğini belirterek şunları söyledi:

“Kendisine gazeteci diyen bu şahıs, Ebru Teğmeni, doğal olarak askerlerimizi ve askerlik teşkilatını aşağılamıştır. Yaptığı eleştiri değildir, tahkirdir. Aşağılama; hor görme, onur kırma, değersiz gösterme, küçük düşürme, alçaltma, değersizleştirme, TCK 301 suç kapsamına girmektedir. Ben de kamu davası açılması hususunda bu şahsı ihbar ettim.”

Cezalandırılmasını talep ediyoruz

Başarır’ın verdiği dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Türk Milleti kavramıyla belirli bir kişinin ya da kişi topluluğunun aşağılanmasından çok, genele yayılmış ve kabul görmüş toplumsal hassasiyetlerin zedelenmesinden bahsedilmektedir. Bu nedenle suçun mağduru sıfatıyla ihbarda bulunmaktayız. Anılan nedenlerle müvekkile yönelik hakaret içerikli eylemi gerçekleştiren kişi/kişilerin cezalandırılmasını talep etmemiz nedeniyle şikâyet dilekçesi verme zarureti hâsıl olmuştur.”

TIKLAYIN - Yeni Akit Haber Müdürü Zekeriya Say'dan cinsiyetçi söylemler: Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu'nu hedef gösterdi