Gündem

CHP İzmir adayı Cemil Tugay'dan "Cengiz Holding'e arazi satışı" açıklaması : Acemi olduğum bir dönemdi

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, Cengiz Holding'e arazi sarışı iddialarıyla ilgili, "Borçları kapatmak durumundaydım ve esasen de acemi olduğum bir dönemdi" dedi.

30 Ocak 2024 13:18

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı olduğu dönemde Cengiz Holding’e arazi satışı yaptığı iddialarına yanıt verdi. Tugay, "Belediyenin kaynağa ihtiyacı vardı, borçları kapatmak durumundaydım ve esasen de acemi olduğum bir dönemdi" dedi. 

Gazeteci İsmail Saymaz Sözcü TV'deki yayında Cemil Tugay'ı aradığını ve iddiaları sorduğunu anlattı. İsmail Saymaz'ın aktarımına göre Tugay konuyla ilgili şunları söyledi:

“2019 yılında ben göreve geldiğimde Mehmet Cengiz’in ilçe sınırları içerisinde konut projesi olarak almış olduğu bir arazi vardı. Sanırım 22 bin metrekarelik bir arazi. Burada Mavişehir adlı bir projeyi yapacaktı. Bu arazi sınırları içinde belediyenin 2 dönümlük bir parseli kalmış. Ben de iş başına geldiğimde belediyenin kaynağa ihtiyacı vardı, borçları kapatmak durumundaydım ve esasen de acemi olduğum bir dönemdi. O dönem çalışanlar böyle bir arazi olduğunu bana söylediler, ‘Bunu satarsak gelir elde edebiliriz’ dediler.

Bu araziyi süreçte Mehmet Cengiz’e değil de bir başkasına satmayı planladım ancak bir yasal engel vardı. Bu arsa davalarında eğer bir yeri satacaksanız o arsada daha çok hissesi olanın önceliği var. Dolayısıyla itiraz etmesi durumunda satış gerçekleşmiyor.

O nedenle biz başka bir kişiye satamadık. Mehmet Cengiz tarafı mahkemeye gidebileceklerini ve belediyenin bu durumda daha az gelir elde edebileceğini söyledi. Ben de bunun üzerine onlarla mahkeme yoluna gitmeden pazarlık yaptım ve burayı sattım. Bunun karşılığında mahkeme yoluyla alacağımdan daha fazla para aldım. Ancak bu problem benden önce başlamış, benim dönemime yansımış bir problemdi. Ben bunu satınca benim muhaliflerim bunu CHP Genel Merkezi’ne taşıdılar.”

TIKLAYIN - Eren Erdem, açıklayacağını söylediği "Cemil Tugay ve Mehmet Cengiz belgeleri"ni yayınladı