Politika

CHP Kayseri'deki olayların ardından kapsamlı bir sığınmacı planına hazırlanıyor; hükümete sunulacak

01 Temmuz 2024 19:49

Kayseri’deki olaylı gecenin ardından CHP de harekete geçti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla Göç Politikaları Çalışma Grubu, sığınmacılara yönelik kapsamlı bir plan hazırlığına başladı. Parti yetkililerinin yanı sıra uzmanların da yer aldığı grubun hazırlayacağı plan, hükümete sunulacak.

Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin, beş yaşındaki bir çocuğu taciz ettiği iddiası kentte dün akşam olaylara neden olmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün gece çıkan olaylarda 67 kişinin gözaltına alındığını açıklarken, beş yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu kişi de tutuklandı.

Ekol TV'den Eray Görgülü'nün haberine göre; CHP’de yakın zamanda kurulan Göç Politikaları Çalışma Grubu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla Kayseri’deki olaylarla ilgili çalışmaya başladı. CHP’nin Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel’in yer aldığı çalışma grubuna başka uzmanlar da dahil edildi.

Çalışma Grubu, sığınmacılarla ilgili kısa sürede kapsamlı bir plan hazırlayacak. CHP’li yetkililer, planın hazırlandıktan sonra hükümete sunulacağı bilgisini de paylaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşme talep edebileceği de belirtiliyor. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de dünden beri bölgede gelişen olayları takip ederken, Genel Merkez’e anlık bilgi aktarıyor. Çalışma Grubunun önümüzdeki günlerde Kayseri’ye bir ziyaret planlayabileceği de ifade ediliyor.