Politika

CHP'li Günaydın, "İstesek İyi Parti'den en az 10 milletvekili gelir" dedi, Buğra Kavuncu'dan tepki gecikmedi

Buğra Kavuncu

15 Haziran 2024 08:32

İyi Parti'den CHP'ye "vekil transferi" iddiaları tartışmaları gündemdeki yerini korurken, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın "Biz istesek bugün İyi Parti’den en az 10 milletvekili CHP’ye gelir. Ama bizim derdimiz skor yapmak değil" dedi. İyi Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu ise Günaydın'ın açıklamalarının siyasi etiğe sığmadığını ve nezaketsiz olduğunu iddia ederek kınadı. 

TV100'den Cansu Canan Özgen'e konuşan CHP'li Günaydın, "Biz istesek bugün İyi Parti’den en az 10 milletvekili CHP’ye gelir. Ama bizim derdimiz skor yapmak değil. Biz CHP olarak vatandaşların sorunlarını gündeme getirip çözüm üretmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Günaydın'ın açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren Buğra Kavuncu da şunları kaydetti:

"CHP'nin bir grup başkanvekilinin yaptığı 'İstesek İyi Parti'den en az 10 vekil CHP’ye gelir ama biz skor peşinde değiliz' açıklaması ne siyasi etiğe ne de nezakete sığar. Millet iradesini siyasi bir şımarıklığa yormak en başta o iradeye zarar vermek anlamına gelir. Türkiye yıllardır kibirden, egodan ve nobranlıktan çekerken aynı alışkanlığın burada da görülmesi endişe vericidir. Bu nezaketten yoksun açıklamaları kınıyorum."

İyi Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 4 Haziran'da CHP'ye katılmış; İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 5 Haziran'daki konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e "Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise, bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. TBMM’de siyasette yapmak yerine avlanmaya çıktıysanız o başka tabi" diyerek tepki göstermişti.

Son olarak, 14 Haziran günü İyi Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz partisinden istifa etmişti. 

2023 Genel Seçimleri'nden sonra İyi Parti, Meclis'e 44 milletvekili taşımıştı. 8 milletvekilinin istifasıyla birlikte Meclis'teki sandalye sayısı 35'e düştü.