Gündem

CHP'li Gürer: Bu yıl tüm ürünlerde oluşan sorunun kaynağı, sürecin doğru yönetilememesidir

12 Eylül 2024 09:47

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de farklı kesim temsilcileri ile buluşarak sorunları dinledi ve çözüm önerilerini anlattı. Gürer, "Bu yıl tüm ürünlerde oluşan sorunun kaynağı, sürecin doğru yönetilememesidir. Çözüm var, yeter ki doğru tercihler belirlensin" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve iş insanları Serdar Ecemiş, Feridun Ecemiş, Nurettin Demiray, Fikret Öztürk, Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Niğde İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol, Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bilgehan Güney, Niğde İli Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner ile ayrı ayrı makamlarında görüştü.

Gürer, tarımda yaşanan sorunların birdenbire ortaya çıkmadığına dikkat çekti. Gürer, şunları kaydetti:

"Çözümsüz sorun yoktur. Yönetenlerin tercih ettiği sistemlerin yarattığı sorunlar vardır. Serbest piyasa ekonomisi ile gelinen boyut irdelenmeli ve bu bağlamda yapılması gereken değişiklikler yapılmalıdır. Dünyada gelişmiş ülkeler Endüstri 5.0’a geçmişken ülkemiz Endüstri 3.5'te gelişmesini hızlandıramaz. Her alanda bilgi ve bilimselliği önceleyen uygulamalar esas alınmalıdır ve Endüstri 4.0’a geçilmelidir.”

"Bugünleri dün göremediği için sorunlar oluştu"

“22 yıl sonra planlamadan söz eden ve bir dizi değişiklik deneyen iktidar, bugünleri dün göremediği için sorunlar oluştu. İthalatı da ihracatı da doğru yönetemediler” diyen Gürer, “Bu yıl tüm ürünlerde oluşan sorunun kaynağı, sürecin doğru yönetilememesidir. Çözüm var, yeter ki doğru tercihler belirlensin" ifadelerini kullandı.

"İktidar söz verdiği halde Niğde’ye havaalanı yapılmadı"

Niğde için mega projelerin de gerekli olduğunu anlatan Gürer, şunları ifade etti:

"Niğde’den nüfusu daha az illere havaalanı yapıldı, iktidar söz verdiği halde Niğde’ye havaalanı yapılmadı. Yüksek hızlı tren projelerinde Niğde merkez bulunmuyor. 10 yıl önce 200 Çinli'nin Niğde’de fabrika kuracağı sözü verildi ama gerçekleşmedi. Seçimden seçime 'Niğde’de petrol çıktı' söylentisine rağmen petrol çıkarılmadı. Enerji ile ilgili yatırımlar yanında Aktaş TCDD istasyonu da yapılmadı. Niğde’ye bir mega proje yapılsın istiyoruz."