Gündem

CHP'li Murat Bakan, İstanbul'da ele geçirilen silahları paylaştı: İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama bekliyoruz

05 Mayıs 2024 01:36

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İstanbul'da polislerin ele geçirdiği silahları paylaşarak, "Bunların ele geçirilen kısmı olduğu düşünüldüğünde ele geçirilmemiş daha ne kadar silah olabilir? Bunun Türkiye’de ikamet eden farklı milliyetlerden milyonlarca düzensiz göçmen olduğu da düşünüldüğünde ulusal güvenliğimiz için nasıl bir risk oluşturabilir? Türkiye uyuşturucu ticaretinde olduğu gibi silah ticaretinde de hem hedef ülke hem de silah rotası haline mi geldi? Silahların menşei nedir? İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan, ilerleyen saatlerde bu paylaşımını silerek, söz konusu silahların bir TRT dizisinin aracından alındığına ilişkin bilgi geldiğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İstanbul'da polislerin ele geçirdiği çok sayıdaki silahların fotoğrafını paylaştı. Bakan, öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın cevaplaması talebiyle şu soruları sordu: 

"Bu miktarda silah ile neler yapılabilir? Bunların ele geçirilen kısmı olduğu düşünüldüğünde ele geçirilmemiş daha ne kadar silah olabilir? Bunun Türkiye’de ikamet eden farklı milliyetlerden milyonlarca düzensiz göçmen olduğu da düşünüldüğünde ulusal güvenliğimiz için nasıl bir risk oluşturabilir? Türkiye uyuşturucu ticaretinde olduğu gibi silah ticaretinde de hem hedef ülke hem de silah rotası haline mi geldi? Silahların menşei nedir?"

CHP'li Bakan, ilerleyen saatlerde bu paylaşımını silerek, söz konusu silahların bir TRT dizisinin aracından alındığına ilişkin bilgi geldiğini belirtti; "Yunusların TRT Teşkilat dizisine ilişkin aracı durdurduğuna ve savcının silahların iade edin dediğine ilişkin konu ile ilgili bilgi tam olarak netleşince konuyu yeniden paylaşacağım" diye yazdı.

TIKLAYIN - CHP’li Bakan’dan “İstanbul'da ele geçirilen silahlar” paylaşımı için düzeltme; “TRT’deki Teşkilat dizisinin aracıymış”