Politika

CHP'li Nazlıaka, Bakan Göktaş ile görüşecek

Nazlıaka, Bakan Göktaş’a sunacağı dosyada, özellikle kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusuna dikkat çekecek

21 Temmuz 2024 10:29

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Gölge Bakanı Aylin Nazlıaka, Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile 22 Temmuz'da bir araya gelmeye hazırlanıyor. Görüşme, TBMM'deki Nöbetçi Bakan odasında gerçekleşecek ve kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlılar gibi toplumsal grupların sorunları ele alınacak.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, görüşmede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının faaliyet alanlarına dair sorun ve çözüm önerileri tartışılacak. Nazlıaka, Bakan Göktaş’a sunacağı dosyada, özellikle kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusuna dikkat çekecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın KEFEK Komisyonu'nda sunduğu verilerle Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verileri arasındaki farklara değinecek.

Ayrıca, KADES uygulaması, elektronik kelepçe, Şiddet Araştırma Komisyonu, Medeni Kanun ve 6284 sayılı Kanun gibi konuların yanı sıra, şehit ve gazi yakınları arasındaki ayrımcı uygulamalar, engelli yurttaşlar ve Romanların karşılaştığı zorluklar gibi birçok konu gündeme getirilecek.