Politika

CHP'li Tanrıkulu'dan yeni vali açıklaması: Umarım olası bir 'kayyım atamasının' ön hazırlığı değildir

10 Temmuz 2024 15:00

T24 Haber Merkezi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Valiliği görevine yeni atanan AKP Trabzon Büyükşehir Belediye eski Başkanı Murat Zorluoğlu hakkında bir açıklama yaptı. Tanrıkulu, Zorluoğlu'nun önceki görevlerini anımsatarak, Diyarbakır Valisi olarak atanmasının potansiyel bir "kayyum ataması" olup olmadığına dair endişesini dile getirdi.

Tanrıkulu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: "Daha önce Van Valisi ve Kayyumu olarak görev yapmış, 2019-2024 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden seçilerek Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Sayın Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Diyarbakır Valisi olarak atandı. Sivil toplumla, meslek örgütleriyle ve kentin dinamikleriyle iş birliği içinde yürütmesi gereken görevinde kendisine başarılar diliyorum."

Ayrıca, Tanrıkulu açıklamasının devamında, "Vali, Kayyum ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış Sayın Murat Zorluoğlu'nun Diyarbakır Valisi olarak atanması umarım olası bir 'kayyum atamasının' ön hazırlığı değildir." diyerek, geçmişte yaşanan benzer durumlardan dolayı endişelerini ifade etti.