Gündem

CHP'li Taşçıer'den Çalışma Bakanı Işıkhan'a açık mektup: Çocuklar ölüyor, siz seyirci kalıyorsunuz, istifa etmek de bir erdemdir

Taşçıer, Türkiye'de son dokuz yılda iş kazası geçiren çocuk sayısının yüzde 50 arttığını belirtti

13 Haziran 2024 10:57

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a açık bir mektup yayınladı. Taşçıer, mektubunda 12 yaşındaki Suriyeli çocuk işçi Ahmet'in iş kazası sonucu hayatını kaybetmesini ve Türkiye'deki çocuk işçiliği sorununu gündeme getirdi. Mektupta, Bakan Işıkhan'ın konuya dair sessizliği eleştirildi ve İŞKUR'un Mesleki Eğitim Kursları Programı adı altında yasa dışı şekilde çocuk işçi çalıştırdığı iddia edildi.

Gamze Taşçıer, Bakan Işıkhan'a Türkiye'nin işçi hakları konusunda dünyanın en kötü ülkeleri arasında yer aldığını belirten Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu'nun Küresel Haklar Endeksi'ni hatırlatarak, Bakan'ın uluslararası toplantılarda Türkiye'nin çocuk işçiliğiyle mücadelede öncü rol oynadığını iddia etmesini sorguladı.

Taşçıer, Türkiye'de son dokuz yılda 3 milyon 250 bin kişinin iş kazası geçirdiğini ve bu kazaların yüzde 208 arttığını vurgulayarak, ekonomik krizin derinleştiği bir dönemde iş kazası geçiren çocuk sayısının yüzde 50 arttığını belirtti. Taşçıer, Bakan Işıkhan'a "Çocuklar ölürken seyirci kaldınız ama istifa etmek de vicdanlı insanlar için bir erdemdir," diyerek istifa çağrısında bulundu.

Gamze Taşçıer'in mektubunun tamamını okumak için tıklayın.