Politika

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den "erken seçim" açıklaması: Biz istiyoruz ki hemen olsun, önümüzdeki hafta olsun

29 Haziran 2024 16:03

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, erken seçim tartışmalarına ilişkin, ''İktidar, ülkeyi bu şekilde yönetmeye devam ederse, halkın sorunlarına gözünü, kulağını kapatmaya devam ederse, halkın sorunları, omuzlarındaki yük daha da artarsa işte o zaman bu iktidar erken seçim yapmak zorunda kalır. Halk erken seçim isterse buna kimse dayanamaz. Buna kimse direnemez. Erken seçim halk istediği zaman olacak. Biz istiyoruz ki hemen olsun, önümüzdeki hafta olsun. Ama parlamentodaki çoğunlukla alınması gereken bir karardır" dedi.

CHP Manisa İl Danışma Kurulu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in katılımıyla gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi'nde gerçekleşen danışma kurulu toplantısına CHP Sözcüsü Yücel'in yanı sıra CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Milletvekilleri, CHP'li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. 

Toplantıda konuşan Deniz Yücel, erken seçim tartışmalarına da değindi. Yücel, şunları söyledi:

"Halk erken seçim isterse buna kimse dayanamaz"

"Bir erken seçim tartışması sürüyor. Ben hep şunu söylüyorum; 3 ay önce seçimden çıktık. İnsanlar belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini seçtiler. Yerel yöneticileri seçtiler. Şimdi o belediye başkanlarının hizmet etme zamanı. Bugün erken seçimi konuşmuyoruz ama belki de bir sene sonra önümüzdeki sene bunu ciddi ciddi konuşacağız. Genel Başkanımız bu konuda çok net ifadeler kullandı. Genel başkanımız dün noktayı koydu. Bizim milletvekili sayımız ülkeyi erken seçime götürmeye yetmiyor. Ama iktidar, ülkeyi bu şekilde yönetmeye devam ederse, halkın sorunlarına gözünü, kulağını kapatmaya devam ederse, halkın sorunları, omuzlarındaki yük daha da artarsa işte o zaman bu iktidar erken seçim yapmak zorunda kalır. Halk erken seçim isterse buna kimse dayanamaz. Buna kimse direnemez. Erken seçim halk istediği zaman olacak. Biz istiyoruz ki hemen olsun, önümüzdeki hafta olsun. Ama dediğim gibi orada parlamentodaki çoğunlukla alınması gereken bir karardır." (ANKA)