Politika

CHP'den MHP Genel Başkan Yardımcıları Yalçın ve Yönter'e: Milliyetçi Hareket Partisi’nin sırtında yük, yüz karası iki isim

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve partimize dil uzatarak siyaset sahnesinde tutunmaya çalışmaktan başka becerileri yok"

13 Haziran 2024 18:31

T24 Haber Merkezi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Özgür Özel hakkında paylaşımlarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'e seslendi. Yönter ve Yalçın'ın CHP lideri Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikili görüşmelerini "gözden düşen sevgili edasıyla takip edip, duygusal ve hamasi açıklamalar yaptıklarını" söyleyen Yücel, genel başkan yardımcıları için "Milliyetçi Hareket Partisi’nin sırtında yük, yüz karası iki isim" ifadelerini kullandı.

CHP tarafından MHP'ye Sinan Ateş cinayetiyle ilgili suçlamaların devam etmesi ve Bahçeli'nin tepki gösterdiği Özel-Erdoğan görüşmelerinin ardından CHP ve MHP arasında tansiyon yükselmeye devam ediyor.

TIKLAYIN - Bahçeli'den Özgür Özel'e 4 soru

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Bahçeli'ye 4 Sinan Ateş sorusu: O iki kişi iddianameden nasıl ayıklandı?

Son olarak Yalçın, sosyal medya hesabından "Özgür Özel'e haddini bildiren cevap" başlıklı bir paylaşım yapmış. Yönter de Yalçın'ın paylaşımını X hesabı üzerinden tekrar paylaşmıştı. CHP Sözcüsü Yücel'den de MHP'li iki isme dair açıklama geldi.

"Sinan Ateş davasının ucunun kendilerine dokunacağından korkan, korktukça saçmalayan insanlar"

Yücel'in Yönter ve Yalçın'a yönelik paylaşımı şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi’nin sırtında yük, yüz karası iki isim…
Herkesin yaka silktiği…
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e ve partimize dil uzatarak siyaset sahnesinde tutunmaya çalışmaktan başka becerileri yok!

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile görüşmelerini, gözden düşen sevgili edasıyla takip edip, duygusal ve hamasi açıklamalar yapan, Sinan Ateş davasının ucunun kendilerine dokunacağından korkan, korktukça saçmalayan insanlarsınız!

Kirli, karanlık ve gereksizsiniz…"

Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter ne demişti?

Semih Yalçın’ın sosyal medya hesabından “Özgür Özel’e haddini bildiren cevap” diyerek yaptığı açıklama şöyle:

“Özgür Özel, CHP’nin siyasi iş birlikleriyle ilgili sorularımıza cevap vermekten kaçınıp topu taca atarak aklınca seviyemize inmemekten bahsetmişsin. Sen zaten doğrudan MHP Divan üyelerini -üstelik isim zikretme cesaretini de gösteremeden- hedef alarak zaten düşük olan seviyeni iyice alçaklaştırdın. Bir siyasi parti genel başkanı gibi değil de, padişahtan kelle isteyen Celali elebaşı, bir sergerde gibi davranıyorsun. Lakin nefesini boşuna tüketiyorsun. Sahte kabadayılıkla bizi ürküteceğini sanıyorsan aldanıyorsun. İşi gücü, ülkeye yarar getirecek siyaseti bir kenara bırakıp bizimle uğraştığına göre; bizden adamakıllı korkuyor, tırsıyorsun. Tıpkı tehlike olmadığı zamanlarda yumruğunu sallayan korkaklara benziyorsun.

...Haddini bilmeden bize saldırmaya devam edersen, sana kemali memnuniyetle haddini bildirmekten çekinmeyiz. Senin riyakârca efelenmelerinin, laf ebeliklerinin altında kalmayız. Layık olduğun tarzda muamele ve hitap ederiz. Biz varız; sen de buyur, böyle devam et! Hodri meydan! Özgür Efendi; Şahsımı ve mesai arkadaşım İzzet Ulvi Yönter’i maksatlı olarak hedef alan hezeyanlarının, millet nezdinde karşılığı olup olmadığını da zamanla göreceksin.”

TIKLAYIN - Semih Yalçın'dan Özgür Özel'e sert yanıt: Haddini bilmeden bize saldırmaya devam edersen, sana kemali memnuniyetle haddini bildirmekten çekinmeyiz

Yönter: Bize yönelik iddialarını ispat etmezsen namertsin

İzzet Ulvi Yönter, Özgür Özel'in Sinan Ateş cinayeti hakkındaki sözlerine sosyal medya hesabı X'ten "İddialarını ispat etmezsen namertsin" diyerek cevap verdi.

Yönter, paylaşımında şunları söyledi:

"Laf söyledi bal kabağı, koy tabağa ye sabaha… Yüzü sanki kösele derisi, ne desek nafile…Zira gafile kelam nafile kelam… Özgür, anormal zihniyetini normalleşme diye yutturmaya kalkışman komedi… Bizim korkumuz olmaz, korkan senin gibi olsun!

Bizi kiminle konuştun veya konuşuyorsun bilemem, ama güvenme işbirlikçi ve kripto dostlarına saman doldururlar kirli postuna… İspat bekliyoruz Özgür, ispat… Bize yönelik iddialarını ispat etmezsen namertsin…"

 

Özel ne demişti?

Bugün Beyoğlu’nda karıldığı Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için tavır koyduklarını ifade ederek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın İzzet Ulvi Yönter ile Semih Yalçın arasında bir fark yok. İkisi aynı yapılar, aynı sorumlulukta, aynı korkuda, aynı telaştalar. Normalleşmeden en çok onlar korkuyor. Çünkü normalleşen Türkiye’de kimse başkentin göbeğinde bir ülkü ocakları eski başkanının cenazesini sahipsiz bırakmaz. Biz Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için tavır koyuyoruz. Eşine ve çocuklarına da Türkiye’nin bütün vicdanlı insanlarıyla sahip çıkıyoruz. Sinan Ateş gibi birisi için bir taziye tweeti atmayanların bu saldırgan tweetlerinin milletin gönlünde hiç yeri yoktur. Onlarda aynı seviyeye inersek, çıkarken vurgun yeriz. O yüzden onları o seviyede bırakalım. Ama bir tek şey biliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi çok samimi, saygın insanlardan, üyelerden oluşan bir parti. Bunların da o iki isimden yaka silktiğini bizzat Milliyetçi Hareket Partililerden biliyorum. Samimi ülkücülerle, MHP’lilerle konuşan herkes, o iki ismin partiyi temsil etmediğini ve hareketlerinin sırtında yük olduğunu söylüyorlar."

TIKLAYIN - Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye çağrı: Memnun değilse, bizim ittifakımıza katılabilir

TIKLAYIN - Özgür Özel "MHP'deki ikili" demişti, "Onlardan biri benim" diyen İzzet Ulvi Yönter, yanıt verdi: Aşağılık müfteri, iddialarını ispat etmezsen ahlaksızsın, şerefsizsin, namussuzsun!

 

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Cinayete ilişkin tüm haberler için tıklayın.