Gündem

Cinsel istismar davasında Ender Saraç’ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı: Bundan çok korkuyorum!

"Uzaklaştırma kararının ömür boyu devam etmesini istiyorum"

31 Mayıs 2024 06:37

Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Ender Saraç'ın, 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada pedagog eşliğinde ifade veren M.S., babasının kendisine ve annesine kötü davrandığını öne sürdü, bunun son bulması amacıyla suçlamada bulunduğunu söyledi. İfadesi sonrası M.S., "Eğer uzaklaştırma kararını uzatabiliyorsanız ömür boyu devam etmesini istiyorum. Eğer biterse, hayatı mahvolmuş olabilir, çok kızmış olabilir, annemi öldürebilir. Bundan çok korkuyorum" dedi.

Diyet ve Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç'ın, 13 yaşındaki oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya dair duruşmaya bugün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Ender Saraç, duruşmaya avukatı Altın Mimir ile katıldı. Anne Benan Saraç da duruşmaya katıldı. Saraç'ın oğlu M.S. ise Adli Görüşme Odası'nda SEGBİS üzerinden duruşmada yer aldı.

İstismar iddiasının doğru olmadığını söyledi

M.S., pedagog eşliğinde verdiği ifadede annesiyle babasının ayrıldıklarını ve farklı dairelerde aynı binada yaşadıklarını, babasının kendisine kötü koktuğunu ifade ederek banyoya soktuğunu anlattı. Babasının annesine barışmak için baskı yaptığını aktaran çocuk, annesinin babası tarafından tehdit edildiğini söyleyerek bunların son bulması için istismar suçlamasında bulunduğunu ifade etti.

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın aktardığına göre; 13 yaşındaki M. Saraç, mahkemede  özetle şunları anlattı: 

"İkinci verdiğim, cinsel taciz olmadığına ilişkin verdiğim ifade doğru. İlk ifadeyi vermemin sebebi, annemle babam evleri ayırmış, altlı üstlü oturuyordu. Babam bana sürekli ‘pis kokuyorsun’ diyordu. Sürekli yediğime içtiğime karışıyordu. Anneme barışması için baskı yapıyordu. Evin etrafına sopalar saklamıştım, korkuyordum. En son böyle bir yola başvurdum. Olayı ilk anneme söylediğimde inanmadı. Sonra okula gittim, haberi yoktu. Bu durumu okul rehberliğine söyledim. Oraya bu bahaneyle gidersem babam gelecek, utanacak ve beni bir daha baskı altına almayacak diye düşündüm. Diğer ifademi farklı vermemin sebebi annemin suçlanmış olması, Allah korkumun olmasıydı.

Annemi korumak için yaptım

Babam beni baskıladığı için böyle bir yola başvurdum. Babamla videom yok. Babam tarafından herhangi bir cinsel eyleme maruz kalmadım. En son beni kolumdan sürükleyerek zorla yıkamaya çalışmıştı. Anneme bizim gözümüzün önünde saldırmıştı. Annemi korumak için yaptım. Hakim bey, verilen uzaklaştırma kararının ömür boyu sürmesini istiyoruz. Babam, annemi öldürmeye bile kalkabilir, ‘kariyerim sarsıldı’ diyerek kapımıza gelip bize saldırabilir."

"Ezberletilen ilk ifadedir"

Çocuğun beyanına karşı söz alan Dr. Ender Saraç, oğlunun ilk beyanının ezberletilmiş olduğunu ifade etti, mahkeme huzurunda verdiği beyanının gerçek olduğunu, 8 aydır görüşmediklerini ve bu nedenle bir şey ezberletmesinin mümkün olmadığını söyledi.

"Ezberletilmiş beyanlar"

Mağdur M.S.'ye atanan temsil kayyumu ise M.S.'nin mahkemedeki beyanlarının ezberletilmiş olduğu kanaatinde olduklarını belirterek, şikayetçi olduklarını söyledi. Davada Aile Bakanlığı avukatı ise aile içi istismar dosyalarında mağdurların ifadelerini çoğu zaman değiştirdiklerine dikkat çekti ve M.S.'nin ilk ifadesine itibar edilmesini istediklerini kaydetti. Ara kararını açıklayan mahkeme, adli görüşme raporunun hazırlanarak dosyaya gönderilmesinin beklenmesine karar verdi, duruşmayı ise 13 Haziran'a erteledi.