Dünya

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen Maocu tarikat lideri, hücresinde ölü bulundu

02 Ağustos 2024 12:10

T24 Dış Haberler

Bir dizi cinsel saldırıdan ve kızını 30 yıl boyunca esir tutmaktan hapse atılan Maocu tarikat lideri Aravindan Balakrishnan, hapishane hücresinde ölü bulundu.

Balakrishnan 1974 yılında Londra'nın güneyindeki Brixton'da Marksizm-Leninizm-Mao Zedong Düşüncesinde İşçi Enstitüsü'nü kurdu. Burayı, Çin'in dünyayı ele geçirmesi ve "uluslararası bir proletarya diktatörlüğü" yaratması için hazırlık yaptığına inandığı, yaklaşık 10 kadından oluşan bir gruba liderlik ettiği gizli bir tarikata dönüştürdü.

Southwark Kraliyet Mahkemesi'nde görülen davanın ardından 2016 yılında 4 tecavüz, 6 uygunsuz saldırı, 16 yaşından küçük bir çocuğa zulümden suçlu bulunarak 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kendisine 'Yoldaş Bala' adını veren ve tarikatının mensuplarının beynini yıkayarak tanrısal güçlere sahip olduğunu ve zihinlerini okuyabildiğini düşünmelerini sağlayan 81 yaşındaki Balakrishnanın yapılan soruşturmada, vasküler demans, diyabet ve iskemik kalp hastalığı olduğu, alt solunum yolu enfeksiyonundan öldüğü açıklandı.