Gündem

Çocuk Evi'nde cinsel istismar iddiasına tutuklama: Şüpheli memur da devlet korumasında büyümüş, Bakanlık çocuğun unutulma hakkı için harekete geçiyor

30 Mayıs 2024 01:53

Zonguldak'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evi'nde kalan 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kurum çalışanı memur T. A. (23), tutuklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evi'nde kalan S.Z., kurum çalışanı T.A.'nın kendisini evine götürüp, cinsel istismarda bulunduğunu görevlilere anlattı. T.A.'nın kimseye söylememesi için baskı yaptığını söyleyen S.Z.'nin pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Olay ile ilgili soruşturma başlatılırken, T.A. dün gözaltına alındı. T.A. işlemleri sonrası tutuklandı.

T.A.'nın da devlet korumasında, yurtta büyüdüğü, bu sayede memuriyet hakkı kazandığı, ardından da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde çalışmaya başladığı öğrenildi. T.A. hakkında ayrıca idari soruşturma başlatıldı.

Bakanlıktan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evi'nde, 14 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddiaları hakkında yazılı açıklama yaparak, şöyle dedi:

"Zonguldak İl Müdürlüğümüze Bağlı Gül Çocuk Evi'nde koruma ve bakım altında bulunan S.E.Z., 25 Mayıs’ta sosyal medyadan tanıştığı T.A. tarafından cinsel istismara uğradığını belirtmiştir. T.A. hakkında ivedilikle suç duyurusunda bulunulmuş, il müdürlüğündeki görevinden uzaklaştırılmıştır. Tutuklanarak cezaevine gönderilen T.A. ile ilgili işlemler savcılık tarafından yürütülmektedir. S.E.Z.‘ye yönelik mesleki çalışmalar yürütülmekte olup psikososyal destek hizmeti sağlanmaktadır. Buna ek olarak S.E.Z.’nin ihtiyaç duyacağı sosyal hizmet modelleri tekrar planlanmıştır. Mağdur S.E.Z.’nin unutulma hakkının çiğnenmemesi için basında yer almış haberlere erişim yasağı getirilmesi için Bakanlığımız tarafından Sulh Ceza Hakimliği’ne talepte bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."