Gündem

Cumartesi Anneleri'nin "kanuna muhalefet" iddiasıyla yargılandığı dava ertelendi

13 Eylül 2024 12:44

İstanbul'da 700'üncü hafta buluşmasında polis müdahalesiyle gözaltına alınan Cumartesi Anneleri'nin yargılandığı dava, savcının mütalaa hazırlayabilmesi için 10 Ocak 2025'e ertelendi.

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda düzenlemek istediği 700'üncü hafta buluşmasında polis müdahalesiyle gözaltına alınan 46 kişinin, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması, İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haklarında dava açılan bazı isimler ile avukatlar duruşmada hazır bulundu. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Uluslararası Af Örgütü, PEN Norveç Türkiye Danışmanı Caroline Stockford ve PEN Norveç Direktör Yardımcısı'nın da aralarında olduğu bir heyet de duruşmayı izledi.

Savcı, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın Başsavcılığa gönderilmesini istedi. Mahkeme, savunması alınmayan iki isim yönünden dosyanın ayrılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, esas hakkındaki mütalaa hazırlanması için dosyanın iddia makamına gönderilmesine karar verdi.

Duruşma, 10 Ocak 2025’e ertelendi.