Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Zirvesi için gittiği İtalya'da BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Erdoğan, Al Nahyan ile görüşmesinde "İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırım politikalarına İslam dünyasının birlik içinde karşı koymasının önemli olduğunu" söyledi

14 Haziran 2024 16:23

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi kapsamında gittiği İtalya'da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu İtalya'daki Borgo Egnazia'da temasları kapsamında Al Nahyan ile görüşmesinde, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan ile görüşmesinde "İsrail'in Filistin'de uyguladığı soykırım politikalarına İslam dünyasının birlik içinde karşı koymasının önemli olduğunu" söyledi.

Erdoğan, Gazze'de acil ve kalıcı ateşkes sağlanmasının ve insani ihtiyaçlar için bölgeye gönderilen yardımların kolaylıkla Filistinlilere ulaştırılmasının birincil gündem başlığı olarak ele alınıp bunlar için çaba sarf etmek gerektiğini ifade etti.

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan, G7 Liderler Zirvesi için İtalya'ya gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "CAN" ile G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'nın Brindisi şehrine gitmişti. 

İtalya'da G7 Liderler Zirvesi'nde Afrika ve Akdeniz, Yapay Zeka ve Enerji Konulu Yüksek Düzeyli Oturum'a katılacak, aile fotoğrafında yer alacak ve bir dizi ikili görüşme gerçekleştirecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kültürel etkinlikler ile gayriresmi akşam yemeğine katılacak.