Politika

Erdoğan'dan CHP'ye "Dilruba Kayserilioğlu" çıkışı: 'Normalleştik' dediler, 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı baş köşeye oturttular

CHP, sokak röportajında sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu tahliyesinin ardından İzmir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ağırlamıştı

10 Eylül 2024 14:19

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alan Erdoğan, "'Normalleştik dediler, ama millete ve 28 milyonun şahsa hakaret eden bir kısmı onur konuğu olarak baş köşeye oturttular." ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN-Sokak röportajından ceza alan Dilruba Kayserilioğlu'na bir dava daha: "Cumhurbaşkanına hakaret"ten 4 yıla kadar hapsi isteniyor

Partisi'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan sokak röportajında sarf ettiği sözler yüzünden tutuklanması gündem olan Dilruba Kayserilioğlu'nu ve CHP'yi hedef aldı. 

CHP'nin Kayserilioğlu'nun tahliyesinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında ağırlamasını eleştiren Erdoğan, " İnsanda biraz millete saygı olur. Kimse kusura bakmayın, bunun adı tutarsızlıktır. CHP kodlarına geri dönmektir." dedi. Bu durumun Türk siyasetine yakışmadığını savunan Erdoğan, Özgür Özel'in topluma bir özür de borçlu olduğunu kaydetti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıkları şöyle:

"Değerli dava ve yol arkadaşlarım, hepinizi hasretle muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin nezdinde AK Parti'ye gönül veren vatandaşlarımıza selam ve hürmetlerimi gönderiyorum. Partimizin 23. yaşını 14 Ağustos'ta muhteşem coşkuyla kutladık. AK Parti'nin bayrağını şanla, şerefle taşımış ve taşıyan her bir yol arkadaşıma bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bundan 23 sene önce hangi heyecanla yola revan olduysak bugün de aynı sevda ile aziz milletimize hizmet ediyoruz. Ayrım yapmadan 85 milyonun hizmetkarıyız. Kimseyi ötekileştirmeden her bir vatandaşımızı kucaklıyoruz. 23 yıl boyunda nelerle uğraştığımızı sizler çok çok iyi biliyorsunuz. Bugüne kadar nice operasyonların, vesayet teşebbüslerinin hedefi olduk. 

"Türkiye'ye tarihinin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımlarını yaşatan AKP'dir"

23 yılda Türkiye'ye tarihinin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımlarını yaşatan AKP'dir. Ekonomide, sağlıkta ülkemizi 23 sene öncesiyle kıyas yapılamayacak seviyeye biz taşıdık. 

Muhalefetin içler acısı durumunu görüyorsunuz. Çevre yağması almış başını gidiyor. İzmir'de balıklar nefes alamıyor. İş bilmezlikleri kendi tabanlarının bile sabrını taşıyor.

Çıkıp göğüslerini gere gere 'işte bizim eserimiz' diye gösterebilecekleri tek bir eserleri yok. Kendi çıkarları dışında hiçbir şey düşünmüyorlar, hiçbir şeyle de ilgilenmiyorlar.

"Özgür Özel'in millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz"

Dikkat edin değerli arkadaşlarım; 'Değiştik' dediler, 'Normalleştik' dediler, 'Eski alışkanlıklarımızı terk ettik' dediler, 'Helalleştik' dediler; ama millete ve 28 milyonun iradesine hakaret eden bir şahsı 30 Ağustos'ta İzmir'de onur konuğu olarak başköşeye oturttular. Gazi Mustafa Kemal'in kurucusu olduğu partiyi, cumhura hakaret edenleri himaye partisine dönüştürdüler. İnsanda biraz mahcubiyet duygusu olur. İnsanda biraz millete ve milletin iradesine saygı olur. İnsanda biraz hakaret ile düşünceyi ayıracak kadar feraset olur. Hem geçmişte olduğu gibi hakareti taltif edeceksiniz hem de değişimden bahsedeceksiniz.

Kimse kusura bakmasın ama bunun adı tutarsızlıktır, tek parti CHP'si kodlarına geri dönmektedir. Şunu çok net söylemek isterim; bunu ne bize ne de millete yutturamazsınız. Millet ne dediğinize değil ne yaptığınıza bakar. Milletimiz iradesine dil uzatanı da hakareti himaye edeni de affetmez. Sadece partimize, sadece Cumhur İttifakı'na oy verenlere değil, milletin ezici çoğunluğunu rencide eden o fotoğraf, Türk siyasetine yakışmamıştır. O fotoğraf, Türk demokrasisine hiç ama hiç yakışmamıştır. O fotoğraf, siyaset kurumunun itibarına gölge düşürmüştür. Bu gölgenin bir an önce kaldırılması, bu lekenin süratle temizlenmesi gerektiği kanaatindeyiz. CHP lideri Sayın Özel'in, millete bir özür borcu olduğuna inanıyoruz

Muhalefet neyle uğraşırsa uğraşsın, bizim gündemimizde enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmek, üretimi arttırmak, bölücü terör örgütüne ölümcül darbeyi indirmek var.  Bizim gündemimizde Gazze var, eser var. Muhalefetin kendi kendine şişirdiği balon sönmekte, Türk siyasetinde taşlar yerli yerine oturmaktadır. "