Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan orman yangınları paylaşımı: Ciğerlerimiz yanıyor

17 Ağustos 2024 11:42

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ülkedeki orman yangınlarıyla ilgili paylaşımında, yangınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ülke genelinde orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. İzmir, Bolu ve Aydın yangınlardan en çok etkilenen iller olurken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı son yaptığı açıklamada "72 yangın vardı, şu an itibariyle bunlardan 69'u kontrol altına alınmış durumda. 6 aktif yangın var" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ülkedeki orman yangınlarıyla ilgili sosyal medya hesabından (X) "Ciğerlerimiz yanıyor" paylaşımında bulunarak yangınlarından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ciğerlerimiz yanıyor. Ülkemizin çeşitli illerinde çıkan orman yangınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

Kurumlarımız tüm imkanlarıyla sahada ve eş zamanlı olarak süren yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yeri geldiğinde canlarını riske atarak yangınlarla mücadele eden kahraman kamu görevlilerimize ve onları destekleyen gönüllülere şükranlarımızı sunuyoruz.

Sahadaki durum ve yapılanları, kritik yangın bölgelerine giderek çalışmalara bizzat nezaret eden Sn. Bakanımız @ibrahimyumakli Orman Genel Müdürlüğü (@OGMgovtr) ve AFAD (@AFADBaskanlik) başta olmak üzere ilgili kurumlarımız kamuoyu ile paylaşmaktadır.

Aşırı sıcaklar, düşük nem oranı ve şiddetli rüzgarlar yangın için son derece yüksek risk oluşturmaktadır. Bu dönemde toplum olarak sorumluluğumuz yangına yol açabilecek her türlü eylemden uzak durmaktır.

Yangın çıktıktan sonra müdahale elbette çok önemli. Bundan daha önemlisi ise yangınların çıkmaması için çaba sarfetmek.

Ciğerlerimizin daha fazla yanmaması için yetkililerin uyarılarını takip edelim, azami dikkat gösterelim ve çevremizdeki herkesi dikkatli davranmaya davet edelim."