Gündem

Cumhuriyet yazarı Güller: Mossad'ın AKP-CHP operasyonu; aynı tuzağı ikinci kez kurdu ve başarılı oldu

08 Ağustos 2024 09:02

Cumhuriyet yazarı Mehmet Ali Güller, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren paylaşımlarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları'nı etiketlemesine ilişkin, "İlkinin başarılı olduğunu gören Katz, göstere göstere aynı tuzağı ikinci kez kurdu. İsrail, muhalefet ile iktidarı istediği gibi karşı karşıya getirdi. İktidar, tuzağı fırsat görüp muhalefetin İsrailci olduğunu propaganda etmeye çalıştı. Muhalefet de tuzağa düşmemek için Erdoğan’ın arkasına dizildi" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Ali Güller, "Mossad'ın AKP-CHP operasyonu" başlıklı yazısında, "İsrail bu açmazlı-tuzaklı operasyonlarını sadece sahada İran’a değil, diplomaside de Türkiye’ye uyguluyor. Ve ne yazık ki amacına ulaşabiliyor. Ribbentrop’tan çok Goebbels’ten öğrendiği anlaşılan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, üstelik aynı tuzağı iki kez kurarak istediği sonucu alabiliyor" dedi. 

"İlkinde Katz, CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu mesajına ekleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı" hatırlatmasında bulunan Güller, "Katz’ın istediği oldu ve sosyal medyada AKP’liler İmamoğlu’nu hedef aldı, İsrail’in Erdoğan’a karşı İmamoğlu’nu desteklediğini savundu, CHP’yi Filistin’in mücadelesinin karşısında gösteren yayınlar yaptı. İmamoğlu ise Katz’a, Erdoğan’ı da savunan bir yanıt vererek tuzaktan kurtulmaya çalıştı" değerlendirmesinde bulundu. 

İlkinin başarılı olduğunu gören İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın, göstere göstere aynı tuzağı ikinci kez kurduğunu vurgulayan Güller, "Bu sefer İmamoğlu’na ek olarak, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile CHP Gençlik Kolları’nın sosyal medya hesabını da ekleyip yine Erdoğan’ı hedef alan bir mesaj paylaştı" diyerek, şöyle devam etti:

"Ve AKP, sırf CHP’ye karşı fırsat doğdu diye, aynı tuzağa bir daha atladı. AKP’li hesaplar yine sosyal medyada İmamoğlu ve Yavaş’ı İsrail’in “adamları” gibi gösteren yayınlar yaptılar, yine CHP’yi Filistin karşıtı gösteren propagandalara başvurdular. Daha vahimi bu kez AKP Gençlik Kolları da resmi olarak tuzağa atlayıp CHP Gençlik Kolları’na karşı harekete geçti, mesajlar attı. Özetle sırf CHP’ye karşı fırsat diye İsrail’in istediğini yaptılar.

Sonuçta ne oldu peki? İsrail, muhalefet ile iktidarı istediği gibi karşı karşıya getirdi. İktidar, tuzağı fırsat görüp muhalefetin İsrailci olduğunu propaganda etmeye çalıştı. Muhalefet de tuzağa düşmemek için Erdoğan’ın arkasına dizildi."

Yazının tamamını okumak için tıklayın