Dünya

Debby Kasırgası Florida'ya ulaştı: Olağanüstü hal ilan edildi

06 Ağustos 2024 14:09

T24 Dış Haberler

Amerika'daki Debby Kasırgası saatte 128 kilometre hızla esen rüzgarıyla karaya ulaştı.

Ulusal Kasırga Merkezi Debby'nin Florida'nın Big Bend bölgesindeki Steinhatchee yakınlarına sabah saat 7 sularında ortaya çıktığını doğruladı. 

Florida'nın körfez kıyısı için kasırga uyarısı yapılırken, eyaletin büyük bir kısmı için tropikal fırtına ve sel uyarılarında bulunuldu.

Pazar günü Florida Valisi Ron DeSantis, fırtınadan etkileneceği tahmin edilen 61 ilçe için olağanüstü hal ilan etti. Ofisinden yapılan açıklamada, 3 bin Ulusal Güvenlik mensubunun fırtına müdahalesine yardımcı olmak üzere harekete geçirildiği, kum torbalarının dağıtıldığı ve Florida'nın acil durum operasyon merkezinin aktif hale getirildiği belirtti.

İlçe Acil Durum Yönetimi Ajansı, fırtına dalgalanmaları ve şiddetli yağışların sele neden olması nedeniyle Florida'nın Pinellas ilçesinde kurtarma çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre, Florida Otoyol Devriyesi görevlileri, şiddetli rüzgarlar nedeniyle St. Petersberg'deki Güney Florida Üniversitesi ve eyaletin kuzeyindeki Florida Üniversitesinin birkaç günlüğüne kapalı olacağını duyurdu.